Gap year? Topsportjaar!

Gap year? Topsportjaar!

Het is nu - rond de examentijd - weer volop in de belangstelling: het tussenjaar... ook wel bekend als gap year.

Ken je BC Meppeler Meppers al?

Uit onderzoek blijkt dat 30% van de studenten in hun eerste jaar uit hun studierichting stappen, omdat de studie toch niet hetgeen blijkt te zijn wat ze echt willen. Van de studenten die een tussenjaar hebben genomen is de uitval merkbaar lager afhankelijk van wat de student heeft gedaan in het tussenjaar.

Als ze simpel werk gaan doen, heeft het nauwelijks invloed. Maar het op reis gaan of in een ander land vrijwilligerswerk gaan doen of er een taal bij leren of er beter in worden door een jaar lang in dat land te gaan wonen... dat heeft een groot effect.

Zelfontwikkeling is dus investeren in jezelf. In de sport zien we deze trend ook al een aantal jaren. Studenten willen zien hoe het is om een jaar lang als topsporter te leven.

Op OroDenmark hebben we inmiddels ook al een flink aantal van zulke sporters gehad uit Nederland en België. Nu komen daar de eerste spelers uit andere landen bij, want de aanvragen komen nu uit Frankrijk, Noorwegen, Engeland en Denemarken zelf.

Als je een tussenjaar gaat gebruiken voor de sport, dan snijdt het mes aan meerdere kanten. Je gaat een jaar lang iets doen wat je nu al heel erg leuk vindt, namelijk de sport waar je gek op bent dagelijks beoefenen. Je doet het in het in het land waar de badminton sport nummer 1 is. Je kunt geen beter land in Europa vinden waar je meer kan leren of op een hoger niveau kan spelen dan juist hier.

Fulltime badminton spelen is nu nog erg goedkoop als je het vergelijkt met andere sporten en zeker als je iets anders gaat doen dan sporten zoals reizen. Maar het is op de eerste plaats een investering in je eigen mentaliteit. Je krijgt een opvoeding / training in topsportdenken en dat is iets wat je de rest van je leven meeneemt.

Het hebben van de juiste mentaliteit is net zo belangrijk als het hebben van de juiste opleiding. Alle spelers die hier zijn geweest zijn als 'kinderen' gekomen en zijn als volwassenen teruggegaan. Met een andere kijk op het leven en met veel meer verantwoordelijkheidsgevoel. Want naast de dagelijkse training moet je ook voor je eigen huis zorgen, Deens leren, nieuwe vrienden zoeken, zelfstandig in het buitenland je weg zien te vinden.

Het tussenjaar (en in sommige gevallen jaren) wordt steeds belangrijker en meer en meer spelers zullen hun weg naar dit eiland gaan vinden om het maximale uit hun badmintonsport te halen.

Niet iedereen wordt een topspeler, maar de spelers die hier zijn geweest kunnen zeggen dat ze werden gezien en behandeld als topspelers en dat is iets wat je verdere leven mede zal bepalen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!