SportSport

Irish Para-Badminton International 2016: leerzaam toernooi

Irish Para-Badminton International 2016: leerzaam toernooi

Megan Hollander wist samen met haar partner Joshi Manasi (India) op de Irish Para-Badminton 2016 welke werd gehouden van 23 t/m 26 juni in Antrim, Noord-Ierland een bronzen medaille te behalen in de klasse SL3 - SU5.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Door in de spannende wedstrijd (22-20 en 29-27) van het als 2e geplaatst duo Julie Thrane (Denemarken) en Katarzyna Ziebek (Polen) te winnen waren Megan en Joshi zeker van een medaille. Nederland was in Belfast vertegenwoordigd met 5 spelers. In de rolstoelklasse WH2 speelden Mylène Pijpers, Jordy Brouwer von Gonzenbach, Quincy Michielsen, Megan Hollander SU5 en Joey Lie in de SS6 klasse.

Een zeer sterk bezet toernooi met veel sterke deelnemers uit Azië. Spelers die ook op de wereld kampioenschappen in Stoke Mandeville in 2015 goede resultaten hadden behaald.

In het enkelspel wisten alleen Jordy en Quincy, die alleen uitkwam in het mannenenkel, als 2e uit hun poule door te gaan naar het afvalsysteem. In de kwartfinale troffen zij beiden een geplaatste speler. Quincy speelde tegen Madzlan Saibon uit Maleisië en 3e geplaatst en Jordy kwam uit tegen wereldkampioen de Koreaan Jungjun Kim welke als 1e was geplaatst en ook het toernooi wist te winnen. In de finale kwam hij uit tegen zijn landgenoot Kuon Hoon Kim.

Megan speelde haar enkelspel in een hele sterke poule waarin de nummers 1 en 2 van de wereldkampioenschappen zaten. Met goed spel moest zij toch erkennen dat Julie Thrane en uit Japan Mamiko Toyoda en Ayako Suzuki sterker waren. Helaas moest Megan in de wedstrijd tegen Suzuki geblesseerd aan haar hamstring opgeven.

Mylène speelde haar eerste internationale toernooi. In haar poule zat de eerst geplaatste dame Rie Ogura (Japan). Een overwinning boekte Mylène op de Schotse Fiona Christie, maar helaas niet voldoende om door te kunnen gaan. Joey had het erg zwaar in zijn poule. Zijn eerste wedstrijd tegen wereldkampioen Didin Tareso uit Maleisië.

Jordy wist met zijn gemengddubbelpartner Kiki To uit België en mannendubbelpartner Owen Kilburn (Engeland) niet als sterkste uit de poule te komen. Mylène speelde met de Pool Jakub Sikorski en de vrouwendubbel met Kiki To. Maar ook in deze poules allemaal sterkere tegenstanders met meer ervaring.

In het gemengddubbel troffen Megan en haar partner Thomas Mathieu weer Julie Thrane nu met haar partner uit Engeland Daniël Bethel, 1e geplaatst. De 2e game (22-24) was erg spannend maar helaas kon er net geen 3e uitgesleept worden. De herendubbel moest ook Joey met nog 2 wedstrijden te gaan opgeven. Hij raakte eerder in het enkelspel geblesseerd aan zijn knie.

Het was een heel sterk bezet toernooi met de top uit Europa en de top uit Azië. Alle spelers weer veel ervaring opgedaan en veel geleerd en als goed resultaat de bronzen medaille van Megan in het vrouwendubbel.

Het volgende toernooi is de 3e Indonesian Para-Badminton International in Solo van 2-7 augustus waar aan wordt deelgenomen door Joey, Jordy, Megan en Quincy.

Eind oktober 2016 organiseert Badminton Nederland de Europese Kampioenschappen Para-Badminton in Beek-Limburg waar zeer zeker de sterkste spelers uit Europa aanwezig zullen zijn.

Annie van Daa
bondscoach

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!