U17 en U19 jeugdselecties Badminton Nederland: een verloren generatie

U17 en U19 jeugdselecties Badminton Nederland: een verloren generatie

Badminton Nederland staat voor een nieuw tijdperk. De Nederlandse sportbond heeft gehaald wat ze wilde: de Olympische Zomerspelen van Rio en nu is er een enorme leegte die moet worden opgevuld.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Fouten moeten worden hersteld en vertrouwen moet worden herwonnen. Het contact met de achterban is niet hersteld ondanks veel goedbedoelde pogingen. Vier jaar na het aantreden van het 'nieuwe bestuur' is het tijd voor reflectie en krachtige bijstellingen van het beleid.

Het ledenaantal van Badminton Nederland holt nog steeds achteruit (>5% per jaar) en het technisch beleid is een ramp voor de ontwikkeling van onze jeugd en daarom ook voor de komende senioren.

Algemeen wordt al bevestigd dat de huidige U17- en U19-lichting als verloren moet worden beschouwd en dat we een nieuwe focus moeten hebben op de U13.

Het is in en in triest dat het zover is gekomen, want DIT betuur had de kans dingen te veranderen vier jaar terug en dat is NIET gebeurd. Zelfs het huidige technische beleid is er een van limkevestje. Er zitten verkeerde mensen op de belangrijke plaatsen bijna door de hele organisatie heenL: van opleidingen tot bondstrainers en bestuurders gaat het fout.

Ik kan niet eens meer boos worden en als ik een mail stuur naar de technische verantwoordelijke dan lach ik om de super onzinnige antwoorden van complete naïviteit en amateurisme die ze uitstralen.

Het is heel makkelijk dat zulke gevoelens over gaan in haat. Badminton Nederland is nooit een organisatie geweest de ik verbond met liefde voor onze sport, maar er waren altijd wel mensen waar ik een betere gevoel bij had en dat gevoel is weg.

Zelfs dit bestuur kan geen verandering teweeg brengen. Ze hebben niet de ballen iets te doen aan de enorm slecht situatie binnen de eigen trainersstaf. Sterker nog ze weten niet dat ze niet de juiste trainers / technisch directeur in dienst hebben.

Heb ik hoop op een betere toekomst? NEE. Badminton Nederland gaat gewoon weer de verkeerde persoon aannemen en in al hun domheid denken ze weer dat ze het goed doen. Binnen een paar weken weten we welke fouten ze nu weer hebben gemaakt.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!