Badmintonliefhebber Erik Meijs: het nieuwe seizoen gaat weer van start

Badmintonliefhebber Erik Meijs: het nieuwe seizoen gaat weer van start

De afgelopen twee maanden ben ik druk bezig geweest om mijn lichaam een extra boost te geven. Na vijf weken in Duitsland te hebben getraind en twee weken in Oostenrijk voelde ik dat mijn lichaam aan kracht begon toe te nemen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ik ben veel bezig geweest met extra krachttraining, om op die manier de lichamelijke kleine klachtjes te laten verdwijnen en met goed resultaat. Vervolgens kreeg ik de kans om mijn eerste Olympische Spelen mee te maken. Niet als speler, maar als fanatieke supporter van mijn vriendin Birgit die voor de derde keer achter elkaar de Spelen heeft bereikt in de mixdubbel.

Op 8 augustus vertrok ik richting Rio en kon het avontuur beginnen. Ik heb ontzettend veel gezien en een goed beeld gekregen hoe het er allemaal aan toe gaat. Natuurlijk heb ik veel badminton gezien, maar daarnaast heb ik ook de mogelijkheid gehad om het beachvolleybal te zien, de kwarfinales tafeltennis en als slagroom op de taart een dagje atletiek met onder meer de halve finales van de 200 meter met Dafne Schippers.

Ook ben ik twee keer in het Olympisch dorp geweest om de sfeer te proeven. De eetzaal was indrukwekkend, net als het krachthonk wat enorm groot was. Met continue alle apparaten bezet met allemaal tot op de bot gemotiveerde topsporters die bezig waren met de laatste voorbereidingen voor hun grote wedstrijd. In het begin als je in het dorp rondloopt heb je nog niet echt door dat er veel sporters rond lopen. Maar al snel verandert dat beeld als je op allerlei plekken opeens atleten oefeningen ziet doen. Boksers die op een grasveld met elkaar sparren, sprinters die zichzelf nog even aan het oppompen zijn met behulp van een bankje, tennisspelers die in het dorp zelf tennisbanen hebben en de juiste ontspanning proberen te krijgen.

Het is en was een unieke ervaring om hier rond te lopen en erg leuk dat ik oude bekendem van mijn tijd uit Papendal uit verschillende sportdisciplines heb gezien en daar even gezellig mee heb kunnen kletsen!

Voor mijn vriendin zat het toernooi er helaas na drie wedstrijden in de poule op. Toch heb ik haar met haar partner Michael nog nooit zo goed zien spelen als toen ze tegen de nummers 1 van de wereld uit China speelden. Dat ze net aan verloren was geen schande, maar wat was ik toen trots. Leuk om op deze manier de Olympische Spelen al eens van dichtbij te hebben meegemaakt. Het geeft je nog een extra boost om nog eens alles goed op een rijtje te zetten en beslissingen te nemen die de kans om de Spelen van 2020 in Tokyo te halen zo groot mogelijk moeten maken. Op dit moment ben ik daar volle bak mee bezig en wellicht zullen er weer veranderingen plaats gaan vinden.

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!