badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Veerle Wijers: Ik zou wel een dag een man willen zijn

Een vragenrubriek van 3 december 2015 met daarin DKC-speelster Veerle Wijers aan het woord. Dit is dus geschreven vóór Rio 2016 en vóór de terugkeer van Gayle Mahulette in de nationale selectie. Lees snel verder!

Veerle Wijers: Ik zou wel een dag een man willen zijn - badmintonline.nl
© badmintonline.nl
Veerle Wijers: Ik zou wel een dag een man willen zijn - badmintonline.nl
© badmintonline.nl +

 

Tien vragen aan... is een rubriek van Haagse Topsport, waarin we een sporter/coach naar zijn/haar mening vragen over uiteenlopende onderwerpen. Natuurlijk hoofdzakelijk sport gerelateerd. In deze editie is het de beurt aan badmintonster Veerle Wijers.

Veerle Wijers is de kopvrouw van badminton landskampioen DKC. Vorig seizoen werd ze met haar club landskampioen en won ze de beker. Het beste seizoen uit de geschiedenis van haar club.

Tien vragen aan Veerle Wijers

1 Beste Nederlandse badmintonster?

"In de dames- en gemengddubbel is dat Selena Piek en in de damessingel Soraya de Visch Eijbergen."

2 Beste buitenlandse badmintonster?

"In de damessingel de Spaanse Carolina Marin, in de damesdubbel twee Japanners en in de gemengddubbel twee Chinezen."

3 Hoe kan badminton aantrekkelijker gemaakt worden?

"Badminton staat nu vooral bekend als een campingsport. Ik denk dat het al scheelt als Eefje Muskens, Selena Piek en Jacco Arends de Olympische Spelen halen. Verder zou je het meer in de picture kunnen zetten door reclameborden in steden of langs de weg te plaatsen als er grote evenementen zijn."

4 Favoriete sport na badminton?

"Als je salsadansen een sport mag noemen, dan salsadansen. Maar dat zal wel niet, dus dan boksen en beachvolleybal. Boksen deed ik afgelopen voorjaar en zomer 2 keer in de week bij de Haagse Directe, maar het is nu even niet te combineren met badminton en werk. Beachvolleybal doe ik meestal op vakantie."

5 Beste sporter aller tijden?

"Roger Federer. Naast zijn mooie spel en behaalde titels bewonder ik hem om de rust die hij uitstraalt tijdens een wedstrijd. Ik lees nu toevallig het boekje Mindset en ik begrijp dat dat niet altijd zo is geweest, dus het is inspirerend om te lezen."

6 Algemeen of persoonlijk sporthoogtepunt?

"Landskampioen met DKC afgelopen seizoen. Toen ik 13 jaar was ben ik van mijn club in Spijkenisse naar DKC gegaan. Ik heb de goede en mindere tijden meegemaakt, ook de paar jaar dat we onderin de Eredivisie meededen."

7 Idool/inspiratiebron buiten de sport?

"Ik heb geen idool. Veel bekende filmsterren, artiesten en sporters zeggen wel eens inspirerende dingen over hoe zij hun doel hebben bereikt. Daar haal ik dan deels mijn inspiratie uit. Maar de meeste inspiratie haal ik uit boeddhistische teksten. Ze gaan bijvoorbeeld over hoe je je ten opzichte van anderen behoort/kunt gedragen, hoe je met emoties om kunt gaan, over het in het "nu" leven en nog veel meer."

8 Met wie zou je een dag willen ruilen?

"Uhm... Ik zou wel een dag een man willen zijn."

9 Grootste kwaliteit?

"Empatisch en volhardend."

10 Levensmotto?

"The sky's the limit. Hierdoor kan ik soms wel te grote dromen hebben en doelen stellen, maar goed, dat houd me lekker bezig."

geplaatst door

verkregen via Haagse Topsport

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 14 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws