Wij bedanken bondscoach Kim Nielsen!

Wij bedanken bondscoach Kim Nielsen!

Voor bondscoach Kim Nielsen was de kwartfinalewedstrijd van Eefje en Selena vandaag, de laatste keer dat hij aan de baan zat om te coachen. Eerder al had hij aangegeven na de Spelen te zullen stoppen als bondscoach voor Badminton Nederland.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Kim Nielsen over het toernooi: "Het was een geweldige wedstrijd en ik ben nog steeds een beetje down van het feit dat we hebben verloren. Het was me een waar genoegen om te mogen werken met en voor deze Nationale selectie. Om dan met zo een prestatie te eindigen op de Olympische Spelen, meer kan ik niet vragen: behalve een overwinning misschien."

En over de toekomst zegt Nielsen: "Voor de toekomst zie ik jonge Nederlandse spelers die eraan komen en beschikken we daarnaast al over spelers van wereldniveau, waaraan deze jonge spelers zich kunnen optrekken en veel van kunnen leren. Ik ben er trots op hoe het proces is verlopen de afgelopen twee jaar en op de resultaten welke Badminton Nederland heeft bereikt en nog zal gaan bereiken."

De afgelopen twee jaar heeft Kim Nielsen er met zijn kennis van zaken en passie voor de badmintonsport voor gezorgd dat de dubbelspelers een geweldige ontwikkeling hebben doorgemaakt en hen begeleid naar een vaste plek in de wereldtop.

Naast successen op diverse internationale toernooien, een zilveren en bronzen medaille op het EK van april dit jaar, wisten onder leiding van Kim het vrouwendubbel Eefje Muskens / Selena Piek en het gemengddubbel Jacco Arends / Selena Piek zich te plaatsen voor de Spelen van Rio.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!