clubzoeker

Carlton Eredivisie: teveel teams?

Carlton Eredivisie: teveel teams?

Duinwijck heeft zich bovenin de ranglijst gehandhaafd na het dubbele weekend. Zaterdagavond kwam eerst Van Zijderveld op bezoek.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Er werd vooraf rekening gehouden met een grote overwinning en die kwam er ook. Er was maar 1 wedstrijd met echte strijd en spanning en dat was de tweede damesenkel. Die ging helaas voor ons naar de sterk spelende Ieva Pope. 7-1 Voor Duinwijck: a good day at the office. Vermeldenswaardig is zeker nog het thuisdebuut in team 1 van Ties van der Lecq. Hij won aan de zijde van Ralph Starren de herendubbel en blijft zich goed ontwikkelen. Omdat Van Zundert/VELO met dezelfde cijfers van TFS Barendrecht won zou de wedstrijd van zondag om de koppositie gaan.

Die wedstrijd tegen VELO was een interessantere. In de herendubbel waren Ralph Starren en Jordy Hilbink vlakbij een kleine stunt door tegen Jim Middelburg en Alex Vlaar op matchpoint te komen. Helaas werd die kans gemist en ging de derde set uiteindelijk te eenvoudig naar de VELO-mannen. Ook de damesdubbel ging verloren, waarna Duinwijck de stand op 3-2 bracht door drie tamelijk eenvoudig gewonnen singles.

De mooiste partij van de middag was wellicht de tweede damesenkel, waarin Raquel Humphris haar Duinwijck 1-debuut maakte tegen Imke van der Aar. Zij was op het laatste moment opgeroepen omdat Dorien Lups zich tegen Van Zijderveld geblesseerd had. De dames regen de lange rally's aaneen en wisten met veel kracht en loopvermogen uit noodsituaties te werken, zodat ieder punt meerdere keren gescoord leek te moeten worden. De eerste anderhalve set was Raquel de bovenliggende partij, maar na winst in de eerste set en 11-7 voorsprong in de tweede ging de kaars langzaam maar zeker uit. Imke vocht zich naar winst in de tweede set en was in de derde set de betere. De mixen werden gedeeld, zodat op een gelijkspel kon worden afgesloten. Duinwijck zal het gevoel gehad hebben - o.a. vanwege de gemiste matchpoints - dat er vandaag iets meer in zat tegen de regerend kampioen, maar er is door alle spelers goed gepresteerd en gevochten voor de punten.

Het lijkt erop dat de top van de Carlton Eredivisie dit jaar aan elkaar gewaagd is, getuige ook de 4-4 tussen Almere en DKC. Hoornse BV lijkt op weg naar een twijfelachtig record, gezien de vier 8-0 nederlagen die er voor hen op het bord staan. We hopen dat de bond de ontwikkelingen nauwgezet volgt en zich snel eens serieus af zal vragen of de Carlton Eredivisie wel door tien representatieve teams te vullen is. Natuurlijk hopen we voor onze vrienden van HBV dat het tij voor ze gaat keren, maar welk team er ook degradeert dit seizoen, de enige gegadigde om de plek over te nemen is Smashing, een team dat dit seizoen al bedankte voor het eredivisieschap. Men staat duidelijk niet te dringen. Wij wachten in ieder geval met smart op de tweede seizoenshelft waarin iedere wedstrijd een mooie strijd zal moeten worden. Goedkeurende teksten zijn er wel te horen over het direct online zetten van resultaten door de referee. De tussenstanden bij andere wedstrijden worden door het publiek gevolgd en besproken. Een goede zaak.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!