clubzoeker

Hagenezen pakken tien punten in dubbelweekend Carlton Eredivisie

Hagenezen pakken tien punten in dubbelweekend Carlton Eredivisie

Een gelijkspel bij Almere en 6-2 winst thuis tegen Victoria heeft badmintonclub DKC dit weekend tien punten opgeleverd.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

"Vooraf waren dit logische uitslagen, maar er had meer in gezeten", beweert DKC-coach Robbert de Keijzer na afloop.

Zaterdagavond nam BC DKC het op tegen Almere. Michiel Kruijt en Thomas Wijers wonnen in een goede wedstrijd van Dave Khodabux en Leon Nottelman; 19-21 en 18-21. Joran Kweekel begon moeizaam tegen Leon Nottelman en verloor net aan de eerste set met 22-20. In de tweede en derde set herpakte hij zichzelf; 16-21 en 12-21. Thomas Wijers trok net niet aan het langste eind na een aantrekkelijke derde set tegen de talentvolle Sebastiaan Li; 19-21, 21-16 en 21-15. Beide gemengd dubbelpartijen werden overtuigend gewonnen. "4-4 is een goed resultaat", vindt coach Robbert de Keijzer. "Vorig seizoen verloren we nog twee keer met 6-2."

Victoria stond zondag op het programma van DKC. Ook in deze wedstrijd waren Michiel Kruijt en Thomas Wijers te sterk voor hun tegenstanders; 21-13 en 21-16. De DKC-dames Daisy Bommeleijn en Marlies Baan verloren een lastige pot tegen Lieke Maes en Jessie van Wijk (14-21 en 21-23). Thomas Wijers en Alyssa Tirtosentono hadden drie sets nodig om hun enkelspel te winnen. Joran Kweekel won overtuigend van Robert Kwee; 21-17 en 21-16. Ook in deze wedstrijd werden beide gemengd dubbelpartijen overtuigend gewonnen. "Het is lastig om in een dubbelweekend scherp te blijven", legt De Keijzer uit. "Daarnaast speel je twee wedstrijden van een verschillend niveau. Tegen Victoria moesten we meer zelf tempo maken en tactiek bepalen. We kunnen veel leren van dit weekend, daar kunnen we een volgend dubbel weekend weer van profiteren."

BC DKC staat op dit moment met 21 op een vierde plek in de poule. VELO staat eerste met 25 punten, Duinwijck tweede met 23 punten en Almere derde met 22 punten. Volgende week zaterdag 1 oktober speelt BC DKC om 18.00 uur uit tegen TFS Barendrecht.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!