Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Badminton Nederland

Jonas Lyduch uit Denemarken nieuwe assistent-bondscoach senioren

© Badminton Nederland+

Jonas Lyduch, 36 jaar, is al op jonge leeftijd begonnen met het spelen van badminton. Hij heeft tot zijn 23e actief en op hoog niveau gespeeld in Denemarken waarna hij tot de ontdekking kwam dat zijn hart bij het trainen en werken met talentvolle spelers ligt.

Zijn grootste motivatie om badmintoncoach te worden is om spelers te helpen het maximale uit zich zelf te halen. Zelf zegt hij hierover: "Uit ervaring weet ik hoe moeilijk het kan zijn om de juiste focus aan te brengen om je doel te bereiken. Ik hoop dat ik kan bijdragen in het aanbrengen van deze focus zodat spelers kunnen komen tot de volgende stap in hun carrière."

In de afgelopen jaren heeft Lyduch vooral jeugd getraind op alle niveaus in Denemarken. In dit land is hij de afgelopen vijf jaar actief geweest als Nationale Jeugdcoach U17.

Op de vraag waarom hij naar Nederland komt antwoord Lyduch: "Nederland is een land met veel badmintontalent. Ik volg al jaren het Nederlandse badminton; door naar Nederland te komen krijg ik de kans om te gaan werken met dit talent. Ik kijk er naar uit."

Jonas Lyduch start op 21 september a.s. op Papendal onder leiding van technisch directeur Claus Poulsen.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Haagse badmintonners nemen het op tegen Van Zijderveld

11 maanden geleden

volgend artikel

VELO Badminton klaar voor Carlton Eredivisie

11 maanden geleden

Wat vind jij? Er zijn al 14 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws