Loting Dutch Open bekend: Eefje Muskens en Selena Piek starten met bye

Loting Dutch Open bekend: Eefje Muskens en Selena Piek starten met bye

Het als eerste geplaatste koppel Eefje Muskens/Selena Piek begint het vrouwendubbel tijdens de Yonex Dutch Open, die van 11 tot en met 16 oktober 2016 wordt georganiseerd in Topsportcentrum Almere, met een bye.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dat is de uitkomst van de loting die op 20 september jl. werd verricht.

Muskens en Piek (WRL 10) zijn de nummers twee van vorig jaar en spelen in de tweede ronde tegen de winnaar van de wedstrijd Lisa Kaminski/Hanna Pohl (Duitsland) tegen het Maleisische koppel Amelia Alicia Anscelly/Mei Xing Teoh. Ook de winnaars van 2015, de Bulgaarse zusjes Gabriela en Stefani Stoeva (WRL 17, tweede geplaatst) beginnen het toernooi met een bye. De overige Nederlandse koppels in het hoofdtoernooi zijn: Debora Jille/Imke van der Aar, Samantha Barning/Ilse Vaessen, Cheryl Seinen/Iris Tabeling en Marlies Baan/Alyssa Tirtosentono.

Gemengddubbel

Selena Piek komt naast het vrouwendubbel ook, samen met Jacco Arends, uit in het gemengddubbelspel. Het als eerste geplaatste koppel (WRL 19) neemt het in de eerste ronde op tegen Raphael Beck/Carla Nelte uit Duitsland. Robin Tabeling en Cheryl Seinen spelen tegen het nummer vijf geplaatste Deense koppel, Mathias Christiansen/Sara Thygesen en Ruben Jille en Iris Tabeling beginnen de Yonex Dutch Open tegen een koppel uit het kwalificatietoernooi.

Mannenenkel

Ajay Jayaram (India, WRL 25) is tweevoudig winnaar (2014 en 2015) van de Yonex Dutch Open. De titelverdediger uit India speelt de eerste ronde tegen Henri Aarnio uit Finland. Nederlands kampioen Erik Meijs begint het toernooi tegen een kwalifier, Nick Fransman tegen Kai Schaefer (Duitsland), Mark Caljouw tegen de Belg Birger Abts en Leon Ham tegen Cao Cuong Pham uit Vietnam.

Vrouwenenkel

In het vrouwenenkel is Beiwen Zhang (USA, WRL 25), winnares in 2014, als eerste en Hsu Ya Ching uit Taiwan (WRL 30) als tweede geplaatst. Beide speelsters openen het toernooi tegen een kwalifier. Nederlands kampioene Soraya de Visch Eijbergen heeft zich teruggetrokken voor het toernooi. Gayle Mahulettte komt daardoor als enige Nederlandse in het hoofdtoernooi uit. Haar tegenstander in de eerste ronde is de als vijfde geplaatste Duitse Olga Konon (WRL 35).

Mannendubbel

In het mannendubbel nemen de als nummer één geplaatste Manu Attri en Reddy B. Sumeethe (India, WRL 21) het in de eerste ronde op tegen Jacco Arends en Ruben Jille. Het tweede Nederlandse koppel, Jelle Maas/Robin Tabeling speelt tegen het als nummer zes geplaatste duo uit India Pranaav Jerry Chopra/Akshay Dewalkar.

Kwalificatietoernooi

In het kwalificatietoernooi komen voor Nederland in actie: Jelle Maas/Imke van der Aar en Ties van der Lecq/Alyssa Tirtosentono in het gemengddubbel, Sebastiaan Li/Ties van der Lecq in het mannendubbel, Joran Kweekel, Sebastian Ming Kee Li, Thomas Sibbald, en Niels Veenstra in het mannenenkelspel. Het kwalificatietoernooi begint op dinsdag 11 oktober vanaf 14.00 uur in Topsportcentrum Almere.

Klik hier voor de volledige loting (Excel-bestand).

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!