SportSport

Medaille-regen Nederland op European Senior Championships 2016

Medaille-regen Nederland op European Senior Championships 2016

Tijdens de European Senior Championhips, gespeeld van 18 t/m 24 september jl. in Podcetrtek (Slovenië), zijn maar liefst 14 medailles binnengesleept door 11 van de 15 deelnemende Nederlanders.

Maak kennis met Kelly van Buiten!

Georgy van Soerland-Trouerbach, vorig jaar nog gekroond tot wereldkampioene, was met twee keer goud en één keer zilver de meest succesvolle van het team en samen met Christine Black (ook twee keer goud en één keer zilver, in O60) ook de meest succesvolle van de ruim 1.000 deelnemers.

Op weg naar de finale in het WS40 stond Georgy (2e geplaatst) geen enkele game af. Ook de finale tegen de als 1e geplaatste Engelse Rebecca Pantaney werd met 21-14/21-11 een overtuigende zege voor de Almere-speelster. In het WD40 met Esther Fleurbaaij schakelde zij als ongeplaatsten achtereenvolgens de nrs. 3/4, de nrs. 2, en in de finale het 3/4 geplaatste Deense koppel Rindsjoh en Steenberg uit met 21-17/19-21/21-18. Als 3/4 geplaatsten in het XD40 behaalden Georgy en Gerben Bruijstens middels het uitschakelen in de halve finale van het als 1e geplaatste Deense koppel Carsten Loesch/Dorte Steenberg de finale, waarin zij het opnamen tegen het eveneens als 3/4 geplaatste koppel Vadim Nazarov en Olga Kuznetsova. De 1e game werd een snelle 21-9 winst voor de Nederlanders, maar de 2e en 3e game gingen met 17-21 en 19-21 toch naar de Russen.

Gerben en zijn Zweedse partner Fredrik Du Hane stonden in het MD35 als 3/4 geplaatst en strandden in de halve finale tegen titelverdedigers Xavier Engrand/Jerome Krawczyk uit Frankrijk. 3 games hadden de Fransen nodig om Gerben en zijn partner op de knieën te krijgen. In het MD50 behaalde het ongeplaatste gelegenheidskoppel Marcel Rietberg met Zweedse partner Par Lindau de halve finale door een knappe 2 games winst op de als 5/8 geplaatste Engelsen John Bowker en Kyle Nethercott. In de halve finale gingen zij echter ten onder tegen de latere winnaars Magnus Nytell en Erik Soderberg uit Zweden. Ook een halve finale in het MD45; Arjan Regtien en zijn Engelse partner Rajeev Bagga stonden als 2e geplaatst, maar verloren in een spannende 3 games van de latere winnaars Milan Duvsund/Anders Fischer, ook uit Zweden. Tot slot voor wat betreft de herendubbels, behaalden Rob Ridder en Uun Santosa als 2e geplaatst in het MD60 zonder gameverlies de finale, waarin ze met 21-14 en 21-19 de winst binnenhaalden op het Deens/Oostenrijkse koppel Karsten Meier/Tariq Farooq (3/4).

Oppermachtig was Rob samen met Marjan Ridder (1) ook in het XD60. Geen van de tegenstanders kwam boven de 14 punten per game uit en eigenlijk vrij eenvoudig haalden zij terecht en opnieuw het goud binnen. Ongenaakbaar was Marjan ook in het WD60 met haar Schotse partner Christine Black. Het als 1e geplaatste koppel was veel te sterk voor alle tegenstanders en ook de finale tegen de als 2e geplaatste Engelsen Betty Bartlett en Ann Hurst ging met 21-8 en 21-17 naar Marjan en Christine. Opnieuw goud voor Marjan!!

In het WS50 haalde Jeannette van der Werff (2) ook zonder gameverlies de halve finale, waarin zij de Engelse Cathy Bargh (3/4) met 17 en 13 naar het brons verwees. In de finale wachtte eeuwige rivale Lone Knudsen (1) uit Denemarken en de strijd om de titel was ongemeen spannend. De 1e game ging met 16-21 naar de Deense maar Jeannette wist de 2e met 21-18 binnen te halen. In de 3e game liep Knudsen al snel uit naar 4-11, maar onze landgenote wist door het wegwerken van 5 matchpoints de 20-20 op het bord te krijgen. Na de 21-21 haalde de Deense echter met 21-23 de partij binnen en was het mooie zilver voor Jeannette. Ook in het WD50 met Sandra Kroon stond zij in de finale. Ondanks vele prijzen de afgelopen jaren stonden zij niet geplaatst vanwege ontbrekende resultaten in 2014 en 2015, geplaagd als het koppel was door met name de zware kruisbandblessure en revalidatie van Sandra. Des te verrassender werd de halve finale bereikt door winst op het Engelse koppel Tracy Walker/Chris Summers (3/4), waarin zij het als 1e geplaatste Deense koppel Helle Buch en Lone Knudsen met 15 en 16 onttroonden. Omdat Jeannette zich echter tijdens de single geblesseerd had moesten de dames helaas besluiten de finale op te geven, maar met zilver in the pocket!

Lees de rest van dit artikel op de website van Badminton Veteranen Nederland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!