SportSport

TFS Barendrecht opent met 5-3 in nieuw seizoen Carlton Eredivisie

TFS Barendrecht opent met 5-3 in nieuw seizoen Carlton Eredivisie

De promovendus uit Barendrecht wist zijn eerste eredivisiewedstrijd in een 5-3 winst om te zetten tegen Victoria uit Hoensbroek.

Ken je BC 't Pluumpje al?

De kick-off van het seizoen vond afgelopen zaterdag plaats in Tilburg: alle eredivisieteams speelden hun eerste wedstrijd in de T-kwadraat sporthal.

Bij deze openingsronde werden alle ploegen voorgesteld aan het publiek. Diverse teams hebben hun selectie aangepast en zullen de strijd aanbinden voor het behalen van het Nederlands kampioenschap. Ook TFS heeft zijn ploeg versterkt, onder leiding van trainer/speler Saber Afif. Zo is het Belgische talent Elias Bracke de ploeg komen versterken. Tevens zijn Stephan Branderhorst (komend jaar overgekomen van BV Almere) en Kristey Latukolan de nieuwe gezichten. Gebleven zijn Jeannette van der Werff, Pascalle van Nielen en Sandy Bommeleyn bij de dames en de heren Saber Afif en Ruud Nagel. De ploeg wordt verder begeleid door coach Danny Birahy en verzorger Ton Both.

De start was om 14.00 uur, met de beide dubbels. Saber en Stephan moesten het opnemen tegen Ben Maes en Niels Veenstra. De 1e game ging met 21-17 naar TFS en in de tweede game werd de wedstrijd gestaakt i.v.m. een oog blessure van Ben Maes. Waardoor TFS het eerste punt binnenhaalde. De dames hadden het lastiger tegen Lieke Maes en Jessie van Wijk, deze trokken de stand weer gelijk.

Elias moest het opnemen tegen de geroutineerde Robert Kwee, maar Elias wist een overtuigende overwinning te behalen met 21-11 en 21-13 ging het punt naar TFS. Pascalle had het moeilijk tegen Lieke Maes en moest de partij aan Victoria laten. Ruud Nagel wist een duidelijke overwinning te behalen op Niels Veenstra 21-16 en 21-9 waren de cijfers. Sandy speelde een gedegen partij maar moest de 3e game aan Rachelle Haan laten met 22-20.

De 1e mix kon geen doorgang vinden door de blessure van Ben die inmiddels voor controle naar het ziekenhuis was gegaan. Het jonge en nieuwe koppel Elias en Kristey gingen voor een 5-3 uitslag.

Ondanks de nog weinig gezamenlijke arbeid lieten ze uitstekend spel zien. De 1e game was 22-20 spannend en 2e ging overtuigend met 21-15 naar de ploeg uit Barendrecht. Hierdoor was de eindstand 5-3 in het voordeel van The Flying Shuttle. Een goed begin, maar a.s. zaterdag wacht een zware opgave tegen BC Amersfoort om 18.00 uur in Sporthal Lagewei.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!