clubzoeker

Vertrouwensbreuk tussen Justin Teeuwen en BV Almere

Vertrouwensbreuk tussen Justin Teeuwen en BV Almere

De ambities zijn er weer, maar worden voorzichtiger uitgesproken dan vorig seizoen. Het eerste badmintonteam van BV Almere wil hoge ogen gooien in de Eredivisie. Minimale doelstelling: play-offs halen.

SportSport

Ken je BC Westerbork al?

Die doelstelling is al jaren hetzelfde, met uitzondering van vorig jaar. Met international Eric Pang in de gelederen werd toen hoog van de toren geblazen. De doelstelling destijds: een finaleplaats. Die doelstelling werd gehaald, maar ondanks het feit dat Almere vervolgens favoriet was in de eindstrijd om de landstitel, werd de finale met 5-2 van Van Zundert Velo verloren. "Die klap zijn we nu te boven. En we hebben ervan geleerd", aldus trainer Erik Staats. "We hebben onze favorietenrol toen niet waargemaakt. Zoiets zie je natuurlijk vaker in de sportwereld gebeuren. Kijk maar naar Ajax vorig seizoen, of de handbalsters van Dalfsen. Toch blijft het jammer."

Vertrouwensbreuk

Inmiddels is Pang vertrokken en zijn ook andere spelers niet meer van de partij. Cheryl Seinen gaat in Duitsland spelen, Stephan Branderhorst is met zijn twee bedrijven hoofdsponsor van de ploeg maar is als speler verhuurd aan Barendrecht, Alex Vlaar was er eind vorig seizoen al niet meer bij en Justin Teeuwen zal ook niet meer het gele tricot van de badmintonners dragen. Aan het vertrek van die laatste ligt een 'vertrouwensbreuk tussen speler en club' ten grondslag. "In het belang van Justin willen we daar verder niet teveel over zeggen", aldus Staats.

Nieuwe spelers

Waar spelers vertrekken, komen er natuurlijk nieuwe voor in de plaats. De Engelsman Peter Mills versterkt definitief het eerste en kan worden ingevlogen wanneer dat nodig is, maar ook Leon Nottelman, Sebastiaan Li, Madouc Linders en Ilse Vaessen komen in het eerste. "Allemaal sterke spelers. Met het verdwijnen van Eric en Justin zijn we er kwalitatief gezien iets op achteruit gegaan, maar qua 'personalities' maken we daarentegen een slag. Ten opzichte van vorig jaar hebben we nu wat meer leeftijd in de groep. Dat is zeker fijn." Staats zelf zal overigens niet meer worden bijgestaan door coach Emmy Vlaar, maar door veelvoudig Nederlands kampioen Joris van Soerland.

Opzet

De opzet van de competitie is nu ook anders. De eerste seizoenshelft wordt in een poule gespeeld. Halverwege volgt er een schifting. De bovenste vijf ploegen vormen een nieuwe poule, de onderste vijf ook. De eerste poule speelt om rechtstreekse plaatsing voor de finale en eventuele play-offs, de tweede poule om lijfsbehoud. "Wij zijn sterk genoeg om in de eerste poule te komen en dan is deze nieuwe opzet veel leuker. Zo krijgen wij als team, maar ook het publiek, veel meer topwedstrijden voorgeschoteld. Het wordt een mooi seizoen", aldus Staats.

Zaterdag speelt Almere de eerste wedstrijd tegen Amersfoort.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!