clubzoeker

Xandra Stelling maatje te groot voor Manon Sibbald tijdens Almere-Amersfoort match

Xandra Stelling maatje te groot voor Manon Sibbald tijdens Almere-Amersfoort match

Het team van Almere heeft in de eerste wedstrijd in de Carlton Eredivisie een 5-3 overwinning behaald tegen het sterke Amersfoort. In sporthal T-kwadraat te Tilburg kwamen alle eredivisieteams in actie voor een complete speelronde.

SportSport

Maak kennis met Meare van Dalm!

In de sporthal aangekomen viel de belangstelling van de badmintonsupporters zwaar tegen. Zelfs op de training van Almere in onze eigen sporthal zijn de tribunes vaak beter gevuld.

Dave Khodabux en Leon Nottelman beten de spits af tegen Koen Ridder en Vincent de Vries. De dubbels waren aan elkaar gewaagd en dat bleek in de eerste twee games. Hoewel het er niet naar uitzag, Dave en Leon stonden constant een paar punten op achterstand (10-11, 13-16, 15-17), wisten onze mannen toch nog knap de eerste game winnend af te sluiten. De tweede game ging naar Amersfoort met 18-21. In de beslissende derde game lieten Dave en Leon zien waarvoor ze zijn gekomen: winnen. Via 11-8 werd het punt binnen gehaald door de game toch nog redelijk eenvoudig met 21-15 binnen te slepen.

Het damesdubbel Gita Djajawisito en Tamara van der Hoeven moest duidelijk haar meerdere erkennen in het duo Debora Jille en Renske Kwakkenbos. De eerste game ging kansloos verloren met 21-10. In de tweede game liep het wel beter maar kwamen de Almeerse dames toch te kort en ging met 21-16 verloren. Tussenstand 1-1.

Nieuw in team 1 is Sebastiaan Li. Hij maakte een geweldig officieel debuut. Hoewel hij al eenmaal eerder in het eerste team speelde en won liet hij nu zien dat hij het eredivisieniveau aankon. Vincent de Vries kon Sebastiaan in de eerste game nog wel bijbenen met 21-16 maar werd in de tweede game gewoon gedeklasseerd door Sebastiaan. Hij won de game met maar liefst 21-6 en bracht de stand op 2-1 in Almeers voordeel.

Manon Sibbald nam het in het dames enkel op tegen Xandra Stelling. Manon ging goed van start en won de eerste game betrekkelijk eenvoudig met 21-16. Ze moest de tweede game inleveren met 17-21. In de beslissende derde game leek het snel gedaan toen ze met 10-15 achter kwam. Toch kwam Manon noch sterk terug maar met het geluk niet aan haar zijde moest ze de winst aan Xandra laten met 19-21 en dus een tussenstand in de wedstrijd van 2-2.

De tweede dames enkelpartij ging tussen Tamara van der Hoeven en Debora Jille. De eerste game ging toch wel verrassend naar Debora Jille. Na een 3-10 achterstand ging de game met 15-21 verloren. In de tweede game kon Tamara orde op zaken stellen en via 11-6 werd de game met 21-11 gewonnen. In de derde game waren de rollen weer omgedraaid. Bij Tamara liep het wat minder en daar werd door Debora dankbaar gebruik van gemaakt: 11-21 en dus een punt voor Amersfoort 2-3.

De tweede heren enkelpartij ging tussen Leon Nottelman en Harald Hiemstra. Leon won de eerste game met 21-16. De tweede game echter moest hij nipt met 20-22 laten aan Harald. Het kwam dus ook hier aan op een beslissende derde game. Hierin liet Leon zien wie er de beste was. Via 11-6 en 16-8 werd deze game toch eenvoudig binnen gehaald met 21-11. Daarmee bracht Leon de stand weer in evenwicht met 3-3.

De eerste mix dubbel was een eenvoudige prooi voor Dave Khodabux en Ilse Vaessen. Wat valt er te zeggen als je twee keer met 21-9 de partij wint. Koen Ridder en Xandra Stelling waren geen partij voor de Almeerders en zij brachten de tussenstand op 4-3.

De laatste partij ging tussen Sebastiaan Li met Gita Djajawasito en Luc Maessen met Renske Kwakkenbos. Hoewel tegen een achterstand aankijkend werd de eerste game knap winnend afgesloten met 23-21. In de tweede game liet het Almeerse koppel er geen twijfel over bestaan wie hier de besten waren. Met 21-11 waren Sebastiaan en Gita veruit de beteren en brachten zij de eindstand op het scorebord: 5-3.

We mogen toch tevreden zijn met de 5-3 winst. Hier en daar zwaar bevochten maar de nieuwkomers Sebastiaan, Leon en Ilse wonnen al hun wedstrijden en dat biedt toch zeker hoop voor de rest van het seizoen. En natuurlijk gaan Tamara en Manon hun niveau wel weer halen in het verdere verloop van de competitie en hopen we minimaal de play offs te halen.

De volgende wedstrijd is op 17 september in Limburg tegen Roosterse BC.

Daarop volgt een dubbelweekend met op zaterdag 24 september 19.00 uur de thuiswedstrijd tegen DKC uit Den Haag en op 25 september de uitwedstrijd om 14.00 uur tegen Hoornse BV in Hoorn.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!