Almere onder de voet gelopen door Duinwijck

Almere onder de voet gelopen door Duinwijck
Moederdag 2019

Almere heeft de uitwedstrijd in Haarlem tegen Duinwijck BC met 2-6 verloren. Hierdoor moeten de Almeerders Duinwijck ook nog eens voorbij laten gaan in de stand van de Carlton Eredivisie.

› alles over het Badminton Festival!

Alleen Manon Sibbald en het gemengd dubbel Dave Khodabux en Ilse Vaessen wisten hun partijen te winnen. Zorgen bestaan er voor Sebastiaan Li die geblesseerd op moest geven.

Dave Khodabux en Leon Nottelman stonden op de baan om hun partij te spelen tegen Ralph Starren en Jordy Hilbink. Ze begonnen niet goed en stonden snel op een 7-2 achterstand. Gedurende die eerste game kwamen ze wel dichterbij maar moest de winst laten aan de Haarlemmers. In de tweede game een heel ander beeld. Nu een 7-2 voorsprong en in deze game een maatje te groot voor hun opponenten. Met 21-10 trokken ze de stand in de partij weer gelijk. Hoe anders liep het weer in de derde game. Bij Ralph en Jordy liep het lekker maar bij Dave en Leon viel alles net verkeerd en moesten hun meerdere erkennen aan de mannen van Duinwijck met 14-21.

Ilse Vaessen en Tamara van der Hoeven traden voor hun dames dubbel aan tegen Akvile Stapusaityte en Victoria Williams. Ook hier snel een achterstand van 2-7 al kwamen de Almeersen sterk terug om met 11-10 de rust in te gaan. Helaas konden de dames de voorsprong niet vast houden en ging de game naar Duinwijck met 17-21. Ook in de tweede game gingen Ilse en Tamara de rust in met 11-10. De beide koppels ontliepen elkaar niet erg veel maar Akvile en Victoria trokken aan het langst eind met 21-19 en brachten de stand op 2-0 in Haarlems voordeel.

Aram Mahmoud nam het op tegen Jerry Natenstedt. Aram speelde zijn eerste wedstrijd voor team 1. Van de 12 wedstrijden die hij in de 1e divisie speelde won hij er maar liefst 11 dus een plek in team 1 had hij wel verdiend deze avond. Hoewel hij eerder Jerry al twee keer had verslagen lukte dit vanavond niet al had er wel meer ingezeten. Via 10-11 en en 18-21 won Jerry de eerste game. In de tweede nam de Duinwijcker snel een 11-4 voorsprong. Aram kwam nog wel terug maar met 15-21 kwam de stand op 3-0 in Haarlems voordeel.

Toen was het de beurt aan Manon Sibbald. Manon gaf haar goede optreden van vorige week een goed vervolg en was in de eerste game veel te sterk voor Dorien Lups. Smashes, drops, schijnslagen, alles zat er in met veel mooie punten. De tweede game leek een formaliteit maar hoe anders kan het lopen. Een constante achterstand en Dorien leek grip te krijgen op het spel van Manon. Manon verloor de tweede game toch wel verrassend met 18-21. Maar in de derde game ging pakte ze de draad weer op en speelde weer zoals in de eerste game. Met 11-4 in de rust kwam ze bij 20-14 op matchpoint en benutte die direct. Er was echter één persoon in de hal die de shuttle in zag en dat was de lijnrechter. Dus geen 2-0 maar 20-15. Manon liet zich niet van de wijs brengen en pakte het tweede matchpoint alsnog.

Ondertussen was Sebastiaan Li begonnen aan zijn partij tegen Jordy Hilbink. Die partij duurde slechts een paar minuten want Sebastiaan moest geblesseerd opgeven. Dat betekende een 4-1 voorsprong voor Duinwijck.

De 16-jarige Madouc Linders speelde niet onverdienstelijk tegen de geroutineerde tweevoudig Litouwse kampioene en tweevoudig Olympiaganger Akvile Stapusaityte. Beide speelsters ontliepen elkaar niet veel en gingen rusten op 9-11 in het voordeel van Akvile. Voornamelijk door eigen toedoen gaf ze de set met 16-21 weg. Ook in de tweede game een gelijk opgaande strijd maar Manouc speelde een ietwat ongelukkig tweede deel en verloor die game met 13-21. Madouc liet echter zien dat ze zeker een belofte voor de toekomst is. Akvile moest alle zeilen bijzetten om Madouc te verslaan. De stand wel inmiddels 5-1 voor Duinwijck.

Nog twee gemengd dubbels te gaan. Dave Khodabux en Ilse Vaessen haalden het tweede punt binnen tegen Jerry Natenstedt en Victoria Williams. Hoewel er in de eerste game lang tegen een achterstand werd aangekeken kwamen Ilse en Dave knap terug tot 19-19. Na enkele gamepointen en met hulp van een paar foute Haarlemse services werd de eerste binnen gesleept met 23-21. De tweede game verliep een stuk eenvoudiger. Met 21-10 werd het tweede punt voor Almere veilig gesteld: 2-5.

Het laatste gemengd dubbel ging tussen Leon Nottelman met Tamara van der Hoeven en Ralph Starren met Dorien Lups. De eerste ging werd simpel met 21-10 gewonnen. In de tweede waren de koppels meer aan elkaar gewaagd maar de winst was met 21-19 voor Ralph en Dorien. Spannend was het in de derde game. Leon en Tamara kregen op 16-20 vier matchpoints tegen maar werkten die allemaal weg. Ook het vijfde matchpoint leek weggewerkt te zijn maar de lijnrechter besliste anders en wonnen de Duinwijckers met 21-23 en dus de partij.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Robin Tabeling en Selena Piek in kwartfinale WK Badminton 2019 in Zwitserland

Robin Tabeling en Selena Piek in kwartfinale WK Badminton 2019 in Zwitserland

In drie games wisten Selena Piek en Robin Tabeling te winnen van de nummer 6 van de wereld - het Indonesische koppel Praveen…

22 augustus 2019

Wisselende successen op dag twee WK Para-Badminton 2019

Wisselende successen op dag twee WK Para-Badminton 2019

Bij de WK Para-Badminton 2019 in Basel kwamen Joshua Donker, Megan Hollander, Mark Modderman en Joey Lie voor Nederland in actie…

22 augustus 2019

Dag drie WK Badminton 2019: Robin Tabeling en Selena Piek naar achtste finales

Dag drie WK Badminton 2019: Robin Tabeling en Selena Piek naar achtste finales

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen in Basel zijn Robin Tabeling en Selena Piek door naar de achtste finales in de mix.

22 augustus 2019

Soraya, Robin en Selena door op dag twee WK Badminton 2019

Soraya, Robin en Selena door op dag twee WK Badminton 2019

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in het Zwitserse Basel zijn Soraya De Visch Eijbergen en het koppel Robin Tabeling/…

20 augustus 2019

Topbadmintonners Jelle Maas en Robin Tabeling door bij WK Badminton in Zwitserland

Topbadmintonners Jelle Maas en Robin Tabeling door bij WK Badminton in Zwitserland

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in het Zwitserse Basel zijn Jelle Maas en Robin Tabeling er in geslaagd de tweede…

19 augustus 2019

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in Basel is het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen door naar de tweede ronde in het…

19 augustus 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Op dinsdag 20 augustus starten de TOTAL BWF Para-Badminton World Championships 2019 in Basel en zullen Joshua Donker, Megan…

18 augustus 2019

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Morgen starten in het Zwitser Basel de Total BWF Wereldkampioenschappen die tot en met zondag 25 augustus 2019 duren en waar op 5…

18 augustus 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!