Dubbele dosis Jille: twee Nederlandse koppels naar kwartfinales Dutch Open

Dubbele dosis Jille: twee Nederlandse koppels naar kwartfinales Dutch Open

Op dag twee van de Yonex Dutch Open in Topsportcentrum Almere, heeft Ruben Jille zich met Iris Tabeling in het gemengddubbel en met Jacco Arends in het mannendubbel, weten te plaatsen voor de kwartfinales.

Maak kennis met Joshua Donker!

Ruben Jille en Iris Tabeling hebben in de tweede ronde voor een stunt gezorgd, door in drie games te winnen van het als zesde geplaatste Duitse duo Markus Lamsfuss / Isabel Herttrich.

Beide koppels ontliepen elkaar nauwelijks in de eerste game, waarin het tot het einde toe een gelijk opgaande strijd bleef, die uiteindelijk met 24/22 in het voordeel van Jille en Tabeling werd beslist. In de tweede game waren de koppels opnieuw aan elkaar gewaagd tot 9/9, daarna werd het verschil gemaakt door het duo Lamsfuss / Herttrich, die de game met 21/12 winnend afsloten.

De derde game kende een zelfde scoreverloop als de eerste, maar nu waren het Ruben Jille en Iris Tabeling die een kleine voorsprong namen en deze niet meer uit handen gaven. Met de game-stand van 21/14 werd de wedstrijd beslist en was het bereiken van de kwartfinales voor de Nederlanders een feit. Daarin speelt het koppel Jille/ Tabeling morgen tegen Soren Gravholt en Maiken Fruergaard uit Denemarken.

Het duo Jelle Maas / Imke van der Aar wist na de winst in de eerste partij op het Maleisische koppel M. Mohd Ridzuan Shah / Sannatasah Saniru niet opnieuw te winnen. Het koppel Sumeeth Reddy B / Meghana Jakkampudi uit India was in twee games met 21/16 en 21/18 te sterk voor het Nederlandse tweetal.

Mannendubbel

Het koppel Jacco Arends / Ruben Jille wist na hun verrassing in de eerste ronde, waarbij de als nummer één geplaatste Manu Atri en Sumeeth Reddy B werden verslagen, ook de tweede wedstrijd in winst om te zetten. De Maleisiërs Wai Jun Fong en Teng Fong Aaron Chia werden met 21/14 en 21/18 verslagen. Arends en Jille nemen het morgen in de kwartfinales op tegen de Zweden Richard Eidestedt en Nico Ruponen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!