Moederdag 2019

Duinwijck boekt belangrijke zege: Almere buigt

Duinwijck boekt belangrijke zege: Almere buigt

Duinwijck heeft goede zaken gedaan in de Carlton Eredivisie door directe concurrent Almere met 6-2 te verslaan.

› alles over het Badminton Festival!

De goedgevulde tribunes hadden allereerst applaus voor Rob Ridder, die voor hem en zijn vrouw Marjan een bosje bloemen in ontvangst nam voor de vorige week behaalde Europese titels. De omroepinstallatie liet het helaas tijdelijk afweten, maar gelukkig is Margo altijd goed bij stem en zo kon de line-up toch voltooid worden.

Het begon meteen goed met winst in de damesdubbel, waar Viki Williams haar eerste thuiswedstrijd speelde en aan de zijde van Akvile Stapusaityte na veel lange rally's het duo Ilse Vaessen en Tamara van der Hoeven (regelmatig zelfs letterlijk) op de knieën wist te krijgen. De herendubbel won -zoals wel vaker de laatste weken- de eerste set en verloor de tweede ruim. In de derde set was de uitkomst echter origineel, want Ralph Starren en Jordy Hilbink waren op dreef tegen het op papier sterkere Almere-duo Leon Nottelman en Dave Khodabux. Onvermoeibaar aanvallend wisten de Duinwijckers de zege binnen te halen.

Jerry Natenstedt speelde tegen angstgegner Aram Mahmoud een degelijke wedstrijd. De Syriër is bijna even lang als Jerry en bleef in de rally goed bij, maar Jerry was beter in het scoren en zette Duinwijck op 3-0. Dorien Lups speelde tegen de sterkste singledame van Almere een partij met ups en downs, en moest na een matige eerste en een sterke tweede game de derde weer aan Manon Sibbald laten. Ondertussen beet het grote talent Madouc Linders fel van zich af tegen Akvile, maar dat mocht niet baten. Onze Litouwse Haarlemse zette Duinwijck op 4-1.

Met de single van Jordy Hilbink nog in het verschiet begon Duinwijck na een gelijkspel tegen alle andere kampioenskandidaten nu eens aan een zege op concurrent te denken en men ging er eens goed voor zitten. Voor de zoveelste keer in deze competitie was er voor onze kopman echter weer weinig te beleven in de single. Vrijwel ieder team begint er niet aan zijn sterkste singelaar tegen hem op te stellen (positieve uitzondering: DKC), Almere koos ervoor de partij na een paar punten op te geven. Als we de eredivisie-status willen toekennen en er een aanschouwelijk geheel van willen maken, werkt dit totaal averechts. Een deel van het publiek ging vrijwel meteen morrend naar huis. We wensen de betreffende speler spoedig herstel van zijn blessure, maar dat deze niet in de eerste paar punten van de single ontstaan was, was het publiek wel duidelijk.

De mixen werden gedeeld, waarbij Jerry en Viki de eerste set onnodig weggaven, waarna Dave en Ilse in de tweede set oppermachtig waren. De andere mix gaf een ander beeld; Ralph en Dorien werden weggetikt in de eerste game, maar herstelden zich bijzonder knap en wisten de tweede en derde set met miniem verschil te pakken van Leon en Tamara. In de nabeschouwingen van de tegenpartij viel op te tekenen dat de arbitrage van invloed zou zijn op de uitslag. In dit geval waren er twee sneren naar lijnrechters. Het staat een ieder vrij om wedstrijden door de eigen gekleurde bril te bekijken, maar er was op deze avond werkelijk niets aan de hand. De juiste beslissingen werden genomen, zelfs als er door de tegenstanders intimiderend gebruld werd. Prima werk dus van onze lijnrechters, waarvoor slechts waardering gepast is.

Met deze 6-2 springt Duinwijck over Almere heen op de ranglijst en neemt nu de tweede plaats in. VELO wist DKC te verslaan en is de lijstaanvoerder. Duinwijck en VELO zijn nu bovendien de enige twee teams zonder nederlaag. Over twee weken maakt Duinwijck de lange reis naar Roosteren en de koploper gaat naar Amersfoort. Die twee teams lijken onderling te moeten gaan uitmaken wie als vijfde team naar de kampioenspoule mag. Op meerdere plaatsen in de ranglijst spanning dus.

Volgend weekend geen competitie vanwege de Yonex Dutch Open.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Frankrijk verslaat Nederland bij Sudirman Cup in China

Frankrijk verslaat Nederland bij Sudirman Cup in China

In Nanning (China) is het Nederlandse team er net niet in geslaagd de laatste wedstrijd in groep 2A van de Sudirman Cup 2019 te…

21 mei 2019

Stoeva Sisters break with Bulgarian badminton?

Stoeva Sisters break with Bulgarian badminton?

It was very tough months for us... we were working so hard to make something for us, for the badminton in Bulgaria but we just…

21 mei 2019

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Het lag in de lijn der verwachting, maar de Nederlandse topbadmintonners die deze week acteren tijdens de Sudirman Cup 2019 in…

20 mei 2019

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Vandaag is de Sudirman Cup 2019 begonnen in Nanning (China) en de Nederlandse topbadmintonners zitten in de poule met Frankrijk,…

19 mei 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Bij de German International 2019 in Bonn zit het er op voor de jonge Nederlandse ploeg.

18 mei 2019

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

In Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag heeft DKC net als vorig jaar de nationale beker gewonnen. In een spannende finale werd…

18 mei 2019

Speel ook AirBadminton bij het Outdoor Badminton Festival in Oosterhout!

Speel ook AirBadminton bij het Outdoor Badminton Festival in Oosterhout!

Gemeente Oosterhout, onder meer badmintonclub Oosterhout en Badminton Nederland organiseren op vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei…

16 mei 2019

Mark Caljouw en Gayle Mahulette topsingelaars voor Nederlandse equipe Sudirman Cup 2019 in China

Mark Caljouw en Gayle Mahulette topsingelaars voor Nederlandse equipe Sudirman Cup 2019 in China

Van zondag 19 tot met zondag 26 mei 2019 vindt in Nanning (China) de Sudirman Cup, het WK gemengde teams plaats. Nederland is…

15 mei 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!