clubzoeker

Dutch Open 2016: Jacco Arends en Ruben Jille naar halve finales!

Dutch Open 2016: Jacco Arends en Ruben Jille naar halve finales!

In het mannendubbel zijn Jacco Arends en Ruben Jille knap doorgedrongen tot de halve finales van de Yonex Dutch Open. In Topsportcentrum Almere werd in twee games met 21/17 en 22/20 gewonnen van de Zweden Richard Eidestedt en Nico Ruponen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Tot 8/8 en 13/13 in de eerste game ging het Nederlandse koppel gelijk op met de Zweden. Maar na het winnen van 4 punten op rij, was het verschil gemaakt door Arends en Jille en werd de game winnend met 21/17 afgesloten.

De tweede game namen de Nederlandse mannen al snel een ruime voorsprong en leek er niets aan de hand. De Zweden Eidestedt en Ruponen rechten echter hun rug, kwamen terug tot 12/12 en namen vervolgens brutaal de wedstrijd over door een 18/15 voorsprong te pakken. Nu liet het koppel Arends/ Jille zien over voldoende veerkracht te beschikken, ze knokten zich terug tot 18/18 en wisten op 21/20 hun eerste matchpoint te benutten.

In de halve finales nemen Jacco Arends en Ruben Jille het op tegen het als vierde geplaatste Deense koppel Mathias Christiansen / David Daugaard, die hun kwartfinale met 22/24, 21/14, 21/12 wonnen van de Denen Frederik Colberg en Rasmus Fladberg.

Gemengddubbel

Ruben Jille en Iris Tabeling slaagden er niet in om de halve finales te bereiken en hun zegereeks voort te zetten. In twee games werd verloren van het Deense koppel Soren Gravholt / Maiken Fruergaard uit Denemarken.

In de eerste game ging het koppel Jille / Tabeling tot 7/7 gelijk op met Soren Gravholt en Maiken Fruergaard. Daarna slaagden de Nederlanders erin om langzaam en puntje voor puntje, een voorsprong te nemen tot maximaal 16/13. Het Deense duo wist echter sterk terug te komen tot 19/19, waarna Ruben Jille en Iris Tabeling twee gamepoints onbenut lieten, drie gamepoints van de Denen wisten weg te werken, maar op het vierde punt toch de winst met 27/25 aan het koppel Gravholt / Fruergaard moesten laten.

Het Deense duo Gravholt en Fruergaard wist vervolgens in de tweede game al snel uit te lopen naar een 4/1 voorsprong en deze langzaam verder uit te bouwen. De opgelopen achterstand wist het koppel Jille / Tabeling niet meer goed te maken. De game werd uiteindelijk verloren met 21/12.

Mannenenkel

In het mannenenkelspel ligt titelverdediger Ajay Jayaram (India) nog steeds op koers voor zijn derde eindoverwinning op rij. Hij versloeg in de kwartfinales de Braziliaan Ygor Coelho De Oliviera met 21/15 en 21/18. De als nummer twee geplaatste Tzu Wei Wang (Taiwan) won met drie games (18/21, 22/20, 21/5) van de Zweed Henri Hurskainen en Emil Holst (nummer 4 geplaatst) versloeg de Est Raul Must met 25/23 en 21/9.

Vrouwenenkel

Bij de vrouwen zitten alle geplaatste speelsters nog in het toernooi. De als nummer één geplaatste Amerikaanse Beiwen Zhang won van Mia Blichfeldt uit Denemarken (22/20, 21/16), nummer twee Hsu Ya Ching (Taiwan) versloeg de Deense Natalia Koch Rohde met 14/21, 21/8, 21/15, Xiaoyu Liang won van Priskila Siahaya (21/17, 21/12) en de Spaanse Beatrice Corrales (nummer 4 geplaatst) had drie games nodig om Maria Ulitina (Oekraine) te verslaan met 21/23, 21/13 en 21/13.

Vrouwendubbel

De Bulgaarse zussen Gabriela en Stefani Stoeva wonnen in de kwartfinale van het vrouwendubbel overtuigend met 21/3 en 21/14 van de Franse vrouwen Emilie Lefel en Anne Tran en houden zo zicht op de titel voor dit jaar.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!