SportSport

KLASseBAD bij Sentse badmintonclub

KLASseBAD bij Sentse badmintonclub

De Sentse Badmintonclub is een kleine club in het Belgische Sint-Laureins met een gezonde portie ambitie. Onze jeugdspelers dragen we zeer hoog in het vaandel. Daarom het project KLASseBAD.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dit is een samenwerking tussen jeugdspelers en clubtrainers van De Sentse Badminton en het team MRVV (hierna MRVV). De doelstelling is om onze jeugd op korte termijn een grote sprong voorwaarts te laten maken. Daarvoor werd het team MRVV aangesproken. Uniek is dat zowel de clubtrainers als de jeugdspelers mee in 'bad' genomen worden. De jeugd leert hoe ze het moeten uitvoeren, de trainers leren hoe ze hen daarbij kunnen helpen.

Oh ja... De naam KLASseBAD staat voor: KLAS voor aanleren, KLASse voor kwaliteit en BAD voor badminton en voor ondergedompeld worden in.

Het project KLASseBAD ging zaterdag 8 oktober 2016 van start. De eerste toptraining.

In 10 trainingen wil het team MRVV de Sentse jeugd naar een hoger niveau tillen. Een grote uitdaging voor beide partijen. Maar allebei ervan overtuigd dat het zal lukken. Het team MRVV neemt de Sentse jeugd en trainers op sleeptouw om hun badmintonvaardigheden aan te scherpen. Gedurende 4 uur wordt hard getraind. Leonard, Tatum en Romy zijn erg intens aanwezig op het veld. Zowel spelers, trainers als het team MRVV geven het beste van zichzelf. Na een paar uur zien we reeds een duidelijke verbetering. Werken met zo'n topteam geeft gigantisch veel energie en moed. De gestructureerde aanpak van team MRVV maakt dat er onmiddellijk resultaat is, het inspireert de jeugdspelers en trainers. Ze zijn elk moment van de training bezig om zichzelf te verbeteren. Leonard, Tatum en Romy zijn zeer kritisch en letten op elk detail, ze helpen de spelers voortdurend, sturen steeds bij. Zowel trainers als spelers genieten duidelijk als er resultaat wordt geboekt. Grote bewondering voor Tatum en Romy, als jonge speelsters (16 en 17 jaar) tonen zij een zeer grote professionaliteit en vakkennis, hun deskundig advies wordt gesmaakt. Leonard zijn deskundige opleiding is heel goed doorgedrongen, hij heeft er niet alleen topspeelsters van gemaakt maar ook topcoachen.

De intensiteit van de training laat ook sporen na bij de jeugdspelers. De volgende dagen wat last van stijve spieren maar dat hebben we er gerust voor over. De reacties op messenger gaan de ronde "Echt nice", "veel bijgeleerd", "mega tof", enz... We worden er vrolijk van.

De samenwerking is een schot in de roos. Het team MRVV maakt dat de Sentse jeugdspelers en trainers zeer enthousiast naar de volgende training uitkijken. Het resultaat dat na 4 uurtjes trainen is neergezet doet deugd en daar kan je daar alleen maar blij om zijn. Een topprestatie van jeugd, trainers maar vooral van TOPteam MRVV. Veel waardering daarvoor of op zijn Vlaams "chapeau". KLASseBAD genereert nog zoveel meer in onze club. We noemen het intern "het MRVV-effect". Ouders die zich actief inzetten voor catering, de club komt in de pers, we denken zelfs aan een officieel persmoment, een ouderkijkmoment staat op het programma de volwassen competitiespelers komen naar een toptraining van Tatum, Romy en Kyra kijken. Veel dynamiek wordt volop in gang gebracht... Dit doet echt deugd!

Sentse Badmintonclub en team MRVV hebben een echte "match" gevonden met het project KLASseBAD! Iedereen voelt de adrenaline stromen en kijkt uit naar de volgende toptraining.

Frank Latomme
Jeugdcoördinator

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!