Marco den Haan: Van Zijderveld terug in de race!

Marco den Haan: Van Zijderveld terug in de race!

Het is zaterdagavond 29 oktober 2016 en van Zijderveld treed in de Meerkamp aan tegen Hoorn. Een wedstrijd tussen de nummers 9 en 10 van de ranglijst. En hoewel het nog steeds de eerste competitie helft betreft, is het wel een hele belangrijke wedstrijd.

› alles over het Badminton Festival!

De mannen Thomas en Elwin speelden een degelijke dubbel. En vooral de eerste set resulteerde dat in een duidelijke winst. De tweede set verliep een stuk stroever waardoor de heren aan het eind van de set tegen een achterstand aankeken. Dat was kennelijk het moment om gas te geven, de achterstand goed te maken en de set, en daarmee ook de winst, te grijpen.

Als vertrouwd stonden Mireille en Ieva in het veld voor de damesdubbel. Vooral de eerste set gaven zij hun tegenstandsters geen kans. De tweede set ging meer gelijk op. Maar zoals de heren ook al hadden gedaan, gaven zij op het juiste moment gas en was ook dit punt binnen.

Thomas controleerde zijn wedstrijd in de eerste game, wat ook terugkomt in de score. De score in de tweede game laat echter een totaal ander beeld zien, die ruimschoots naar zijn tegenstander ging. Een derde set en een behoorlijk gevecht later heeft Thomas helaas het onderspit moeten delven.

Ieva had daarentegen helemaal geen zin in een gevecht en liet haar tegenstandster kansloos in de eerste set. De tweede set ging nog even gelijk op, maar resulteerde evengoed in duidelijke winst.

De partij van Marco draaide vooral strategisch om controle. In de eerste set lukte dat prima en ook in de tweede set leek er geen vuiltje aan de lucht. Een 9-4 voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon, waarna het gelijk op ging. Op het einde sloeg Marco toch weer een klein gaatje dat hem hielp de wedstrijd binnen te slepen.

Manouk speelde een puike partij en was geen moment in de problemen. Het is eigenlijk zonde om daar zo weinig woorden aan te besteden, maar de cijfers geven goed weer dat haar tegenstandster geen antwoord had op het aanvallende spel van Manouk.

Het al weken goed spelende koppel Mireille en Elwin stond ook nu weer zeer sterk op de baan. Het duurde dan ook even voordat hun tegenstanders een antwoord vonden, maar toen was de tweede set al gestart. De tweede set ging dan ook meer gelijk op. Maar Mireille en Elwin bleven in controle van de partij en zodoende konden we ook dit punt bijschrijven.

Voor Manouk en Marco was het de eerste keer dit seizoen dat ze samen op de baan stonden. De gelijk opgaande strijd was niet het enige dat voor spanning zorgde, ook vreemde beslissingen vanaf de stoel droeg daaraan bij. Deze beslissingen gingen qua voordeel over en weer waardoor geen van beide partijen er een echt voordeel aan over hield. Een geluk bij een ongeluk. Na de eerste set te hebben verloren, werden de volgende twee sets gewonnen.

7-1 winst! Dat hadden we nodig. En het maakt dat we op dit moment twee plekken op de ranglijst hebben gewonnen. Barendrecht staat nu op twee punten en ook Victoria zijn we voorbij gestoken. Hoe lang is nog maar de vraag, want Victoria heeft, op het moment van schrijven, nog een wedstrijd tegoed. Het maakt in ieder geval dat de laatste speelronde van de eerste competitiehelft nog zeer interessant wordt, met waarschijnlijk drie clubs die strijden om plek 7, 8 en 9. Volgende week staat voor ons de uitwedstrijd tegen koploper VELO op het programma.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Frankrijk verslaat Nederland bij Sudirman Cup in China

Frankrijk verslaat Nederland bij Sudirman Cup in China

In Nanning (China) is het Nederlandse team er net niet in geslaagd de laatste wedstrijd in groep 2A van de Sudirman Cup 2019 te…

21 mei 2019

Stoeva Sisters break with Bulgarian badminton?

Stoeva Sisters break with Bulgarian badminton?

It was very tough months for us... we were working so hard to make something for us, for the badminton in Bulgaria but we just…

21 mei 2019

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Het lag in de lijn der verwachting, maar de Nederlandse topbadmintonners die deze week acteren tijdens de Sudirman Cup 2019 in…

20 mei 2019

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Vandaag is de Sudirman Cup 2019 begonnen in Nanning (China) en de Nederlandse topbadmintonners zitten in de poule met Frankrijk,…

19 mei 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Bij de German International 2019 in Bonn zit het er op voor de jonge Nederlandse ploeg.

18 mei 2019

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

In Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag heeft DKC net als vorig jaar de nationale beker gewonnen. In een spannende finale werd…

18 mei 2019

Speel ook AirBadminton bij het Outdoor Badminton Festival in Oosterhout!

Speel ook AirBadminton bij het Outdoor Badminton Festival in Oosterhout!

Gemeente Oosterhout, onder meer badmintonclub Oosterhout en Badminton Nederland organiseren op vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei…

16 mei 2019

Mark Caljouw en Gayle Mahulette topsingelaars voor Nederlandse equipe Sudirman Cup 2019 in China

Mark Caljouw en Gayle Mahulette topsingelaars voor Nederlandse equipe Sudirman Cup 2019 in China

Van zondag 19 tot met zondag 26 mei 2019 vindt in Nanning (China) de Sudirman Cup, het WK gemengde teams plaats. Nederland is…

15 mei 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!