Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© Badminton Nederland

Zilver voor Brouwer von Gonzenbach bij EK Para-Badminton

© Badminton Nederland+

Rolstoelbadmintonner Jordy Brouwer von Gonzenbach heeft zilver gewonnen op de Europese Kampioenschappen Para-Badminton 2016 in Beek. De Nederlander speelde een geweldig toernooi, maar moest in de finale met 21-9 en 21-5 zijn meerdere erkennen in Martin Rooke uit Engeland.

Brouwer von Gonzenbach, als tweede geplaatst op het toernooi, wist voorafgaand aan de finale dat hij het lastig zou krijgen tegen de meervoudig Europees Kampioen Rooke. De 33-jarige Brabander stond bij de interval in de eerste game met 11-3 achter. Hij knokte zich nog terug, maar het was uiteindelijk Rooke die de eerste game met 21-9 naar zich toe trok. In de tweede game schakelde Rooke nog een tandje bij en werd het lastig voor Brouwer von Gonzenbach; 21-5.

Ondanks de verloren finale is een zilver medaille een geweldige prestatie voor de Nederlander. Zaterdag was er al brons op de Europese Kampioenschappen voor Megan Hollander en Mark Modderman in het enkelspel bij de staanders. De Nederlandse ploeg onder leiding van bondscoach Annie van Daal kan met drie medailles terugkijken op een geslaagd toernooi.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Trainersopleidingen en -bijscholingen nieuwe stijl bij VBO?

10 maanden geleden

volgend artikel

Wateringers strijdend ten onder

10 maanden geleden

Wat vind jij? Er zijn al 2 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws