badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
Deze afbeelding hoort bij 'DKC als derde naar kampioenspoule' en is gemaakt door Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar

DKC als derde naar kampioenspoule

Deze afbeelding hoort bij 'DKC als derde naar kampioenspoule' en is gemaakt door Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar+

Na een 5-3 overwinning op Roosterse BC, gaat badmintonclub DKC als derde door naar de kampioenspoule.

DKC reisde afgelopen zaterdag naar Roosterse zonder Marlies Baan, Alyssa Tirtosentono en Joran Kweekel. Zij waren afwezig vanwege hun deelname aan de Wereld Jeugdkampioenschappen in Spanje.

Invaller en coach Dennis van Daalen de Jel zorgde voor twee punten. Hij won zijn single vrij eenvoudig van Rick Steuten: 8-21 en 8-21. Samen met Thomas Wijers was hij te sterk voor Rick Steuten en Nico Hermans: 20-22, 21-17 en 18-21.

De twee invaldames Charissa Kuiper en Jessica Huster maakten hun debuut in de eredivisie. Helaas waren hun tegenstanders nog een maatje te groot. Charissa verloor met 23-21 en 21-1 van Jordan Hart en Jessica met 21-16 en 21-9 van Wendy Hoeve.

In het damesdubbel behaalden Veerle Wijers en Daisy Bommeleijn niet hun niveau. Wendy Hoeve en Jordan Hart maakte daar goed gebruik van en wonnen overtuigend: 21-13 en 21-11. Michiel Kruijt was in zijn single te sterk voor Marijn Put: 17-21 en 17-21. De laatste twee punten voor DKC werden binnengehaald in het gemengddubbelspel.

Opvallend was dat alle teams afgelopen weekend op zaterdag speelden, behalve Duinwijck. Dennis van Daalen de Jel vindt dat raar. In de kampioenspoule nemen VELO, Duinwijck, DKC, Almere en Amersfoort het tegen elkaar op.

door

via BC DKC

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er is 1 waardering.

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws