SportSport

Erik Meijs: Trainen, trainen en trainen

Erik Meijs: Trainen, trainen en trainen

Na een hele reeks toernooien en competitiewedstrijden start maandag een nieuw trainingsblok van een kleine vier weken. Goed om de motor op te laden en te werken aan mijn spel.

Maak kennis met Vihaan Shah!

Terugblikkend op de afgelopen weken ben ik niet ontevreden. Tijdens de Hungarian International op 28 oktober in Budapest had ik een uitstekend optreden in de eerste ronde, maar vloog ik toch te snel uit het toernooi naar mijn smaak.

Veel tijd om na te denken was er echter niet, want op zondag vertrok ik alweer richting München voor een competitiewedstrijd met BC Beuel. Die ochtend om 3.30 uur opgestaan om vervolgens via een omweg langs Berlijn om 10 uur in München aan te komen en om 14 uur klaar te zijn voor de wedstrijd.

Net als veel van de vorige competitiewedstrijden speelde ik naast de eerste herensingle ook de tweede herendubbel. De dubbel met mijn Schotse partner, die net als ik op de vroege ochtendvlucht zat, werd een ware thriller, waarbij wij gelukkig in de 5de set nog wakker genoeg bleken! Hierna in de single tegen Tobias Wadenka was ik vanaf het begin scherp en snel en zag helaas dat Tobias bij een stand van 11-4, 8-3 moest opgeven. Toch weer 2 winstpartijen voor mij en een 4-3 overwinning voor Beuel!

Vervolgens na een terugrit naar Bonn op maandag weer doorgereisd naar Saarbrücken en dinsdagavond begonnen aan de Bitburger Open. In de eerste ronde tegen Adam Mendrek uit Tsjechië was ik erg goed en binnen 20 min was de wedstrijd afgelopen en stond de score 21-7, 21-8 op de borden.

Lees de rest van dit bericht op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!