badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Nederlandse delegatie naar Scottish Open Grand Prix in Glasgow

Op woensdag 23 november begint voor een tiental Nederlanders de Scottish Open 2016 in Glasgow. Dit is een Grand Prix toernooi met een prijzengeld van US$ 55.000 - geen dollarcent gaat naar het duo Piek-Muskens: het koppel heeft zich teruggetrokken.

Nederlandse delegatie naar Scottish Open Grand Prix in Glasgow - Jos van den Einde
© Jos van den Einde
Nederlandse delegatie naar Scottish Open Grand Prix in Glasgow - Jos van den Einde
© Jos van den Einde +

 

In het kwalificatietoernooi gaan Robin Tabeling en Cheryl Seinen (WR131) van start tegen Gaetan Mittelheisser en Emilie Lefel (Frankrijk, WR115). In Lefel heeft het Franse duo veel ervaring, dus de favorietenrol ligt aan de kant van het stokbrood en de brie.

Later op woensdag spelen Jelle Maas en Tabeling (WR208) als tweede geplaatste een mannendubbel tegen Engelsmannen Andrew Wainwright en Ben Wheatley. Dit Britse gelegenheidsduo moet voor de Hollandse jongens een eenvoudige prooi zijn.

Veel Nederlanders direct in het hoofdtoernooi

Omdat alle onderdelen afgewerkt worden in schema's van 16 spelers, behalve de mannenenkel (32 spelers), spelen ook Mark Caljouw en Nick Fransman al op woensdag.

Caljouw (WR121) staat tegenover Lakhanee Sarang uit India (WR220). Een Aziaat met een grillig toernooiseizoen, waarin hij af en toe piekt, zoals tijdens de Dutch Open tegen Kieran Merrilees (WR64) met 21-12 21-18 winst. En voor Fransman (WR94) is het afwachten welke kwalificant hij tegenover zich krijgt: het zal een Engelsman of Schot worden.

De hoogste gerankte Nederlandse vrouwenenkelspeler Gayle Mahulette (WR94) krijgt op donderdag de recent verloofde Fontaine Mica Chapman (Engeland, WR83) tegenover zich. Als in een kleine verrassing bracht Mahulette hun head-to-head op 1-0 voorsprong toen ze in januari met 21-18 en 21-13 won van de voormalig BV Almere-speelster. Op papier is Chapman de favoriet, maar zou de ShockAbsorber-ambassadrice naast de juiste ondersteuning ook 'the edge' hebben in Glasgow?

Dubbelaars in actie

De Beer uit Dongen en jeugdspeler Imke van der Aar maken grote stappen en staan 147e op de wereldranglijst. Hun Scottish Open-tegenstanders uit India zijn vermoedelijk nog een maatje te groot: N. Sikki Reddy en Pranaav Jerry Chopra (WR22).

Ruben Jille en Iris Tabeling (WR70) staan alweer een klein half jaar 'stabiel' in de top 100. Donderdag treft het Nederlandse koppel de Indiase K. Nandagopal en Ashwini Ponnappa. Het ongerankte koppel heeft echter een wel héél ervaren topdame: Ponnappa dubbelde zich samen met Jwala Gutta naar de top 10 van de wereld en heeft menigmaal de deur dichtgegooid in het gezicht van Eefje Muskens en Selena Piek.

Later op de dag speelt Iris Tabeling samen met Cheryl Seinen (WR89) een vrouwendubbel tegen het Engelse tandem Nicola Gresty en Jessica Hopton (WR480). Hopton reikte een jaar geleden nog tot de top 160, maar het momentum ligt bij de frequente Arnhem-bezoekers.

De unieke Dutch Open-vorm waarin Jacco Arends en Ruben Jille (WR209) verkeerden, is een indicatie van hun mogelijkheden als nieuw mannendubbelkoppel. In Glasgow spelen ze tegen de Denen Frederik Colberg en Rasmus Fladberg (WR93). Laatstgenoemde heeft zich sinds juni toegelegd op het mannendubbelspel, daarvoor was hij vooral de absolute nachtmerrie van Nederlands Kampioen Erik Meijs, die tot vijf keer toe verloor van de rechtshandige Scandinaviër.

De gretigheid van Jille en het absolute topniveau van Arends: hopelijk wordt in ieder geval deze mannendubbel uitgezonden op de Badminton Europe livestream!

Klik hier voor een overzicht van alle Nederlandse wedstrijden.

geschreven door

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Over de auteur: Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Meer nieuws