clubzoeker

Paul Kleijn is trots op Jaarplan 2017 van Badminton Nederland

Paul Kleijn is trots op Jaarplan 2017 van Badminton Nederland

Het is inmiddels geruime tijd geleden dat ik van me heb laten horen. En dat wil niet zeggen dat ik niks gedaan heb voor Badminton Nederland, integendeel, ik ben volop bezig geweest en heb diverse verenigingen bezocht in Brabant en Limburg.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

En daar stop ik voorlopig ook niet mee, want het is enorm plezierig deze gesprekken te voeren en om te horen hoe ze er voor staan en waar ze nog hulp kunnen gebruiken. Deze bezoeken worden gewaardeerd door de bestuurders van de verenigingen en bevestigen veelal mijn gedachtegang over hoe we het tij van ledendaling zouden moeten keren.

Zo ben ik op de koffie geweest bij onder meer BC Slamis, BC Ommoord, BC Rally, BC Shuva, BC Duinwijck, KBC'67, BC United en BV Almere. En op de agenda staat vooralsnog BC Just 4 Fun en BC Olympia '56. Ook hebben we inmiddels de Kick-Off Carlton Eredivisie gehad, is de Yonex Dutch Open geweest en is het EK Para in Beek gespeeld. Dus veel informatie op kunnen snuiven die ik heb kunnen verwerken.

Afgelopen zaterdag was er een bondsvergadering in Nijkerk en daar hebben we het Jaarplan 2017 toegelicht met de onderliggende begroting. Het Jaarplan 2017 is met vallen en opstaan opgesteld. Er zijn binnen het bestuur stevige discussies over gevoerd en uiteindelijk heeft dat geresulteerd in een jaarplan met concrete doelen. Deze doelen hebben we gekwantificeerd zodat er dus KPI's aan vast hangen. De tevredenheid van de verenigingen moet met 0,2 per jaar stijgen waarbij 2016 met een beoordeling van 7,6 als basis dient. In 2020 moeten de verengingen ons dus beoordelen met een 8,4.

We willen de uitstroom van leden verminderen en de ledenaanwas doen groeien. In 2018 moet dat in evenwicht zijn om de jaren erna te groeien. Dat is erg ambitieus, maar dat is wel waar we voor gaan. En dat we dat nu zo concreet benoemd hebben maakt het even simpel als duidelijk. Ik werk bij een commerciële organisatie waar we ook met concrete meetbare doelen werken. En daar maken we beleid op wat we aanpassen indien resultaten niet gehaald worden. Het is immers niet in beton gegoten, en dat geldt ook voor Badminton Nederland.

Deze ambitieuze doelen staan en zijn verder uitgewerkt naar subdoelen, ook allemaal meetbaar op resultaten, want de subdoelen zijn onderverdeeld naar activiteiten die moeten leiden naar de resultaten waarmee de gestelde doelen gehaald worden. En dan kan en zal er van alles geroepen worden, maar er staat nu iets waar wij in geloven als bestuur. En volgens mij is dat een hele grote stap voorwaarts waar we trots op moeten zijn. Geen wazige verhalen maar concrete plannen uitgewerkt naar activiteiten waarvan het bureau heeft aangegeven dat ze die kunnen realiseren. En natuurlijk gaan we niet in 2017 pas aan de slag, nee, we waren al aan de slag. We bezoeken immers de verenigingen, en we hebben masterclasses georganiseerd, en er wordt keihard gewerkt aan de nieuwe trainersopleidingen, en nog veel meer.

Maar we zijn er nog niet. We zullen onze financiële huishouding ook goed tegen het licht moeten houden, want subsidies zullen eerder afnemen dan toenemen. De maatschappij verandert zienderogen en daar zullen we op moeten anticiperen. Daar heb ik zo mijn gedachten over hoe we dat gestalte moeten geven en die gedachten heb ik gedeeld met mijn collegabestuurders. Nu we het Jaarplan 2017 goedgekeurd hebben gekregen door de bondsvergadering, kunnen wij als bestuur dus verder gaan nadenken over onder andere die vraagstukken. We zijn er nog niet, maar hebben wel weer een goede stap gezet in de ontwikkeling. Jouw input en gedachtegang mag je gerust met me delen want ik sta voor alle meningen open, maar volgens mij wisten jullie dat al.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!