clubzoeker

The Flying Shuttle sluit eerste helft competitie af met een 6-2 nederlaag

The Flying Shuttle sluit eerste helft competitie af met een 6-2 nederlaag

Ook dit keer was Almere te sterk voor de ploeg uit Barendrecht. De uitslag doet vermoeden dat dit een gemakkelijke overwinning was voor Almere, maar niets was minder waar. Vier driesetters en de grote publieke belangstelling was het decor voor een uitstekende partij en een mooi visitekaartje voor onze sport.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De beide dubbels werden een gemakkelijk overwinningen van BV Almere. Ruben Kweekel en Ruud Nagel moesten het opnemen tegen Dave Khodabux en Adam Hall die met 21-12 en 21-10 de meerdere waren. Kristey Latukolan en Sandy Bommeleyn konden het ook niet bolwerken tegen Gita Djajawasito en Tamara van der Hoeven deze haalde het tweede punt binnen met twee maal 21-14 voor BV Almere.

Saber Afif ging de baan op tegen Aram Mahmoud. Dit werd een enerverende pot met uitstekend badminton van beide kanten. De eerste set ging naar Saber met 21-17. In de tweede set liep Saber een behoorlijke achterstand op en liet deze lopen om zijn energie voor de derde set te besparen. Dit pakte goed uit waardoor Saber aan het langste eind trok met 17-21.

Ruud Nagel trof deze keer Leon Nottelman ook deze partij werd in drie sets gespeeld. In de derde wist Ruud een voorsprong te behalen van 15-11, daarna waren enkele fout keuzes de oorzaak dat Leon terug kon komen in de wedstrijd en de overwinning behaalde met 21-19.

Pascalle van Nielen verraste dit keer door Manon Sibbald te verslaan. De eerste set ging met kansen over en weer naar Pascalle met 21-23. De tweede set bleef Pascalle sterk spelen en hield Manon goed onder druk waardoor het tweede punt voor TFS een feit was met 16-21.

Sandy Bommeleyn kon geen vat krijgen op het spel van Madouc Linders, ondanks haar hoge inzet. In de tweede set wist ze nog 13 punten te scoren maar moest toegeven dat Madouc een maatje te groot was.

Beide mixen gingen naar BV Almere, al hadden ze in beide partijen 3 sets nodig om de goed spelende koppels van TFS te verslaan, waardoor de einduitslag kwam op 6-2 voor de ploeg uit Almere.

Met deze uitslag eindigt The Flying Shuttle op de negende positie van de ranglijst en gaan de strijd aan met de nummers 6 t/m 10 voor behoud van de eredivisie. De start van deze play-offs zal plaatsvinden op 4 december met een thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Hoensbroek, Victoria.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!