Hoornse badmintonners vangen tweede fase aan met 5-3 nederlaag

Hoornse badmintonners vangen tweede fase aan met 5-3 nederlaag

De Hoornse BV kwam vol vuur en gretigheid naar Van Zijderveld om de tweede fase positief te starten.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De mannendubbel werd voor de gelegenheid gespeeld door de broers Dave en Nick Veerman. Het werd een duidelijke overwinning voor Hoornse BV.

Net zo duidelijk was het echter bij de dames. Oudgediende Mylène Mozer was opgeroepen om de vrouwendubbel te spelen met Marsha van Beusekom. In twee games moesten zij hun meerdere erkennen in de Van Zijdervelders.

Toen volgden de twee spannendste partijen van de avond. De herensingles van Dave Veerman tegen Thomas Sibbald, en Steef van Wooning tegen Marco den Haan werden op het scherpst van de snede gespeeld.

Beide HBV-ers wonnen de eerste game.

Bij kopman Dave begonnen de lange rally's in de tweede game hun tol te eisen. De tweede game ging verloren en ondanks een korte opleving in de derde game, liep Thomas vanaf 15-15 uit naar de winst.

Steef ging na de gewonnen eerste game voortvarend van start. Een ruime voorsprong werd knap teniet gedaan door Marco, die van opgeven niet wilde weten. Een derde game moest beslissing brengen; daarin bouwde Steef met aanvallend spel zijn voorsprong weer op en gaf die dit keer niet meer uit handen.

Na de 2-2 stand werd het redelijk vlug 4-2 voor Van Zijderveld. Chloe Mayer en Marsha van Beusekom konden beiden alleen in één game wat tegenstand geven.

De mixen werden eerlijk verdeeld. Steef bekroonde zijn mooie avond met Chloe in het gemengddubbel. Nick en Mylène werden in twee games verslagen; aldus de 5-3 eindstand in het voordeel van Van Zijderveld.

Hoewel een gelijkspel mogelijk was geweest, mag Hoornse HBV niet geheel ontevreden zijn. De eerste 3 punten zijn binnen. De strijdlust en het getoonde spel beloven veel goeds voor de rest van de tweede fase.

Volgende week komt het sterke Roosterse op bezoek in Hoorn. Komt dat zien, zaterdag 10 december om 15:00 in Sporthal Nieuwe Steen!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!