SportSport

Krankzinnig hoge competitiebijdrage voor jeugdteams: dat moet veranderen

Krankzinnig hoge competitiebijdrage voor jeugdteams: dat moet veranderen

Inzake de jeugdcompetitie hebben we de verenigingen in de regio Noord-Holland en Centrum benaderd en opvallend was dat we veel reacties hebben gehad van verenigingen en dan met name uit de regio Centrum.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Positieve reacties waaruit blijkt dat de huidige jeugdcompetitieopzet op weinig bijval kan rekenen. Er moet echt wat veranderen en dan op vele punten. En dat gaan we ook doen in nauwe samenwerking met de competitieleider van Noord-Holland, Nils van Hoegee, die ook voor de nodige aanpassingen is. Was het eerst nog zo dat de BNL-vertegenwoordigers op 19 oktober 2016 nog aangaven geen kans te zien om onmiddellijk wijzigingen door te voeren, nu blijkt het plotseling wel te kunnen, want BNL wil de aanpassingen in de jeugdcompetitie bij nader inzien toch in eigen hand houden.

Wij hebben daartoe op zondagmiddag 25 november 2016 tijdens de RSK/RJK in Almere een overleg gevoerd met Nils van Hoegee en Barbara Mura van BNL en een aantal vertegenwoordigers van onze vereniging en we zijn er uitgekomen. BVA rangschikt de reacties van de verenigingen en BNL stuurt een brief uit naar de verenigingen in de regio Noord-Holland en Centrum, waar een pilot zal plaatsvinden om tot een nieuwe jeugdcompetitie te komen. Al in januari 2017 zal duidelijk zijn hoe we de nieuwe competitie er uit willen laten zien.

We hebben alleen een concessie moeten doen en dat is dat de bijdrage per jeugdteam vooralsnog op €187 gehandhaafd blijft met uitzondering van nieuwkomers die mogen voor €50 meedoen. In dat kader is ook belangrijk dat er ook jeugdteams kunnen worden ingeschreven van verenigingen die geen BNL-lid zijn.

Nog even terug naar die krankzinnig hoge bijdrage van de jeugdteams. Weliswaar contrecoeur, maar voor het kalenderjaar 2017 zullen we deze bijdrage nog accepteren, maar bij het opstellen van de BNL-begroting 2018 moet er rekening worden gehouden met een forse structurele bijstelling in neerwaartse zin voor de jeugdbijdrage. Onze vereniging zal er alles aan doen om dat te bewerkstelligen, maar dat kunnen we niet alleen, daar hebben we de andere verenigingen ook bij nodig! Laat uw stem dus horen.

Tijdens de RSK/RJK in de Topsporthal in Almere zijn er fraaie resultaten behaald door de BVA-ers en dat in alle categorieën en 'van jong tot oud'. Vanzelfsprekend mooi voor de succesvolle spelers, maar ook voor de technische staf. Een compliment waard.

Het afgelopen weekend startte de tweede fase van de Carlton Eredivisie. Wel acht ik het weer hoogst ongelukkig dat dit viel in een Sinterklaasweekend. We willen meer publiek bij de eredivisiewedstrijden, maar daar is de LCW nog niet van doordrongen. Wanneer zien ze het licht?

En op badmintonline las ik dat badmintonners langer leven dan voetballers. Nu maar hopen dat dit ook voor de bond geldt :)

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!