clubzoeker

Van Zijderveld wint van Hoorn in verliezerspoule Carlton Eredivisie

Van Zijderveld wint van Hoorn in verliezerspoule Carlton Eredivisie

Dit eerste weekend van de wedstrijden in de handhavingspoule van de eredivisie heeft Van Zijderveld thuis met 5-3 van Hoorn gewonnen.

Ken je BV ELO United al?

De punten van de dubbels werden verdeeld. Thomas Sibbald en Elwin Wu wisten in de herendubbel geen punt binnen te halen voor Van Zijderveld tegen de gebroeders Dave en Nick Veerman. Deze wedstrijd werd gewonnen door Hoorn met 10-21 en 15-21. Daarentegen konden Manouk Los en Ieva Pope een punt pakken voor Van Zijderveld in de damesdubbel. Deze wedstrijd werd netjes met 21-13 en 21-9 gewonnen.

Hierna gingen de heren singels de baan op en dit waren erg spannende wedstrijden. Thomas Sibbald moest het opnemen tegen Dave Veerman, waar hij de vorige keer van heeft verloren. Deze keer wist Thomas met zijn sterke conditie de wedstrijd naar zich toe te trekken met 15-21, 21-17 en 21-18. Op de andere baan hadden Marco den Haan en Steef van Wooning er al twee spannende sets op zitten, waarvan de eerste set voor was Steef met 20-22 en de tweede set voor Marco met 22-20. Bij de derde set stond Steef ruim voor, maar toch wist Marco de wedstrijd nog spannend te maken. Helaas kon Marco het niet vasthouden tot het einde van de wedstrijd en de eindstand van de derde set werd 15-21.

De volgende wedstrijden, de vrouwen singels werden dus gestart met een tussenstand van 2-2. Ieva Pope en Mireille van Daal kwamen in actie voor Van Zijderveld. Deze singels werden beide netjes in twee sets gewonnen. Ieva moest het opnemen tegen Chloë Mayer. Deze wedstrijd wist zij met aanvallend spel te winnen met 21-14 en 21-10. Mireille wist haar punt ook sterk binnen te halen tegen Marsha van Beusekom. Deze wedstrijd werd gewonnen met 21-7 en 21-14.

De laatste twee wedstrijden werden gespeeld met een tussenstand van 4-2 in het voordeel van Van Zijderveld. Elwin Wu en Mireille van Daal, die dit seizoen al erg sterk samen spelen, moesten het opnemen tegen Nick Veerman en Mylene Mozer. Deze wedstrijd werd gewonnen door Van Zijderveld met 21-15 en 21-14. Helaas lukte het Marco en Manouk niet om de laatste mix te winnen. Deze wedstrijd werd verloren in twee sets tegen Steef van Wooning en Chloë Mayer. Zo eindigde de stand in 5-3 in het voordeel van Van Zijderveld, en werd in de totaalstand een gaatje geslagen met Hoorn van 4 punten, omdat we wegens de eindstand van de eerste competitiehelft al 2 punten meer hadden gekregen.

Komend weekend een dubbelweekend met voor Van Zijderveld met 2 thuiswedstrijden op het programma tegen Victoria (zat 18:00 uur) en Barendrecht (zon 13:00 uur).

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!