badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Zeven punten voor Duinwijck in Carlton Eredivisie dubbelweekend

Duinwijck heeft aan haar dubbelweekend in de Carlton Eredivisie zeven punten overgehouden. Vooraf was wellicht gehoopt en gerekend op meer, waardoor -ondanks enkele mooie lichtpuntjes- toch het gevoel van teleurstelling overheerst.

Zeven punten voor Duinwijck in Carlton Eredivisie dubbelweekend - René Lagerwaard
© René Lagerwaard
Zeven punten voor Duinwijck in Carlton Eredivisie dubbelweekend - René Lagerwaard
© René Lagerwaard +

 

Op zaterdagavond kon het thuispubliek -in flinken getale aanwezig- kennis maken met de Russische Anastasia Prokopenko. Helaas kon men op dezelfde avond meteen ook weer afscheid van haar nemen, want ze moest de Duinwijckhal verlaten met een blessure. Daarvoor had ze nog aan de zijde van haar goede vriendin Akvile Stapusaityte de spannendste partij van de avond verloren met 27-29 in de derde set. De credits daarvoor mogen geheel naar het jeugdige koppel van DKC; Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono. Gelukkig was er spanning in deze wedstrijd, want op de andere baan was weinig spanning in een weggeefpartij die zeer eenvoudig naar Duinwijck ging.

Over de herenenkels was vooraf niet veel te zeggen, maar Duinwijck bleek bovenliggend. Jordy Hilbink haalde een hoog niveau en versloeg in twee eenvoudige setjes een wat oververhitte Joran Kweekel. Daarna won Jerry Natenstedt tot veler verbazing in twee sets van Michiel Kruijt. De verbazing hoefde echter helemaal niet zo groot te zijn, want Jerry speelde meer dan uitstekend en de overwinning was daar een logisch gevolg van. Akvile was vervolgens te sterk voor Veerle Wijers, die wel vocht voor wat ze waard was. Met een 4-1 voorsprong was men zeer benieuwd naar de prestaties van de Anastasia in haar favoriete onderdeel, maar helaas was de partij bij 8-8 over. In de gemengddubbels kwam Duinwijck vervolgens niet in het stuk voor, zodat een 4-4 gelijkspel moest worden geaccepteerd.

Zondag werd met een kleine kater van het gelijkspel de wedstrijd tegen kampioen VELO begonnen. Fabienne van Affelen van Saemsfoort was bereid gevonden in te vallen in de dubbel voor onze geblesseerde dame, maar moest helaas de felicitaties geven aan het sterke koppel Myke Halkema en Imke van der Aar. Onze heren verloren ook, zij het net aan in drie sets.

In de singles draaide de opstelcarrousel aan beide kanten op volle toeren, met gedeelde punten tot gevolg. Hierbij was alleen de partij van Dorien Lups tegen Lisa Khoeblal-Malaihollo een spannende. Dorien bleef goed bij, maar kon aan het einde net niet doordrukken tegen de eerste dame van VELO.

Revanche kwam er in de gemengd dubbel, waar ze aan de zijde van Jorrit de Ruiter wel toesloeg. Jorrit is wedstrijdritme aan het opdoen en de overwinningen beginnen nu voor hem ook te komen. Helaas beschikt VELO over de sterkste mix in de eredivisie in Jim Middelburg en eerder genoemde Myke, zodat de 5-3 nederlaag door Ralph Starren en Fabienne niet meer af te wenden was.

Met zeven punten en een uitgevallen dame was dit voor Duinwijck geen superweekend. Aan de andere kant is er ook weinig terrein verloren, en het lijkt er vooralsnog op dat met DKC de strijd aangegaan zal worden om de derde plek die recht geeft op een halve finalewedstrijd. Maar de poule is pas twee weken onderweg, er kan nog een hoop gebeuren.

geplaatst door

verkregen via BC Duinwijck

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws