clubzoeker

Absolute aanrader voor badmintontrainers: bijscholing Core Stability door Aad van Zeijl

Absolute aanrader voor badmintontrainers: bijscholing Core Stability door Aad van Zeijl

Core stability training: we zijn hier op OroDenmark de eerste geweest die het belang van deze training voor badmintonspelers hebben aangegeven en langzaam begint het nu ook door te dringen tot het Nederlandse badminton.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Voor spelers en trainers die op OroDenmark zijn geweest is het bekende stof en er is zelfs een flink aantal spelers die dankzij deze training blessurevrij zijn geworden. Een van de spelers van Henri Vervoort had zelfs haar plaats in de nationale selectie van Italië te danken aan deze training.

Ikzelf ben heel erg blij met core stability training, omdat het de onzin van krachttraining in de gym overbodig maakt voor met name jeugdspelers. Het is 100x beter om eerst je balans in orde te hebben en te werken aan de ondersteunende spieren, dan dat je als een gek ijzer aan het pompen ben. Het mooie van core stability training is ook dat je het thuis kan doen. Je hoeft de deur niet uit en kan dus makkelijk elke dag even een half uurtje aandacht besteden aan een trainingsvorm die ervoor zorgt dat de kans op blessures enorm afneemt. Het zal er toe bijdragen dat je voetenwerk een stuk beter wordt en dat je sneller wordt op de baan omdat de balans na een sprong op bijvoorbeeld je ARH ervoor zal zorgen dat je direct kan afzetten en het principe van rapid deceleration kan toe passen.

De ontwikkeling die wij als trainers op OroDenmark hebben mogen doormaken hebben we te danken aan een persoon en als hij praat dan is iedereen stil, inclusief de oude wereldtoppers die we vaak op bezoek hebben.

Als je eenmaal met hem hebt gewerkt en zijn uitleg hebt gehoord dan is het niet moeilijk het verband te leggen tussen core stability en onze sport. De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) gaat een bijscholing doen met deze trainer en eenieder die zich serieus met badminton bezig houdt zou bij deze bijscholing aanwezig moeten zijn, want er gaat een nieuwe wereld voor je open.

Zet een kruis in je agenda op 20 mei, dan geeft Aad van Zeijl een bijscholing over het onderwerp waarover Henri Vervoort, Andreas Johanssen, Huynh Nhut Duong, Roel Van Heuckelom en ikzelf het altijd hebben. Kijk op de site van de VBO en schrijf je in. Het is waarschijnlijk de belangrijkste bijscholing van het jaar.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!