Almere koploper in kampioenspoule ondanks verlies tegen VELO

Almere koploper in kampioenspoule ondanks verlies tegen VELO
Moederdag 2019

Voor het eerst pakt Almere de koppositie in de kampioenspoule. Ondanks een 5-3 nederlaag tegen regerend landskampioen VELO hebben de Almeerders een directe finaleplaats in eigen hand.

› alles over het Badminton Festival!

Komende zaterdag valt de beslissing als er in en tegen Amersfoort wordt speelt. De andere wedstrijd gaat tussen de nummer 2 VELO en nummer 3 DKC. Ook Omroep Flevoland was meegereisd om verslag te doen.

Dave Khodabux en Adam Hall namen het in de mannendubbel op tegen het sterke duo Jim Middelburg en Alex Vlaar. De Almeerders begonnen wat slapjes aan de partij en daar maakten Jim en Alex gretig gebruik van. Na een 7-11 ruststand ging de game ruim met 12-21 verloren. In tweede game kwamen ze wel goed voor de dag en namen een 11-6 voorsprong. Ze hielden hun tegenstanders goed onder druk en wonnen met 21-14. De derde game kende een 7-11 achterstand maar Dave en Adam kwamen goed terug tot 11-11. Het ging gelijk op tot 16-17. Toen sloegen ze toe en scoorden vier punten op rij en kwamen dus op matchpoint. Het tweede werd benut en dus een 21-18 winst.

Bij de vrouwen dubbel speelden Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen ook tegen een ijzersterk duo. Myke Halkema en Imke van der Aar zijn een moeilijk te verslaan koppel en dat bleek. In de eerste game kwamen de Almeersen te kort. Na 9-11 ging die met 17-21 verloren. In de tweede game leek toch de ommekeer te komen. Maar na een 11-6 en 15-13 voorsprong lieten Tamara en Ilse de Wateringsen toch nog langszij komen. Er slopen toch wat te veel foutjes in en bij 18-18 scoorden Myke en Imke de nog drie benodigde punten en wonnen de game met 21-18 en dus de partij. De stand tussen VELO en Almere was met 1-1 weer in evenwicht.

Als je met 21-6 de eerste game wint betekent dit nog niet dat je partij gewonnen hebt. Aram Mahmoud kwam daar achter want tegen de Belgische nummer 2 Rowan Scheurkogel verloor hij prompt de tweede game. Na een achterstand van 3-11 kwam Aram nog wel terug tot 8-12 en 14-18 maar met 15-21 in het voordeel van Rowan stond het gewoon weer gelijk. In de derde game was Aram weer bij de les en kwam met 11-3 voor. Toch liet hij Rowan weer terug komen tot 12-8 maar nu stoomde hij in een keer door naar 21-11 en bracht Almere op een 2-1 voorsprong.

Manon Sibbald had de laatste twee ontmoetingen tegen Lisa Khoeblal-Malaihollo gewonnen en kon met vertrouwen aan de partij beginnen. De eerste game ging gelijk op maar Lisa kwam bij 17-20 op gamepoint en benutte de tweede: 21-18. In de tweede game kwam Lisa op een 1-5 voorsprong. Manon kwam knap terug tot 10-11 maar Lisa speelde een sterke partij en kwam met 17-12 voor. Weer vocht Manon zich terug en kwam langszij op 20-20. Maar met een uitservice en een uitbal kreeg Lisa de game in de schoot geworpen met 22-20. De stand tussen Almere en VELO was met 2-2 weer in evenwicht.

De tweede mannen enkel was die tussen Leon Nottelman en Alex Vlaar. Net als de avond er voor kende Leon een uitstekende start. Leon speelde een prima eerste game en gaf met 21-15 Alex het nakijken. Ook in de tweede game ging Leon goed van start. Maar na 13-9 in het voordeel van de Almeerder kantelde de partij. Alex kwam op 15-15 en 16-19 en klopte Nottelman met 21-17. In de tweede game kon hij het tot 11-7 nog wel bijbenen maar Alex won de game toch vrij simpel met 21-12.

De tweede dames enkelpartij ging tussen Tamara van der Hoeven en Imke van der Aar. Tamara kwam geen moment in haar spel en daar profiteerde Imke van. Na 10-11 pakte Imke de eerste game met 21-16. Ook in de tweede game keek Tamara voortdurend tegen een achterstand aan. Na 4-9 en een onoverbrugbare 8-16 leek de partij gespeeld. Toch knokte Tamara zich knap terug tot 17-19 maar Imke kreeg bij 18-20 twee matchpoints. Ze benutte haar tweede en won met 21-19. Dat betekende een 4-2 voorsprong voor VELO.

Zoals gewoonlijk zijn de laatste twee partijen de mixdubbels. Dave Khodabux en Gita Djajawasito hadden niets in te brengen tegen Jim Middelburg en Myke Halkema. Het Wateringse koppel was met 21-11 en 21-8 oppermachtig. Aan deze cijfers valt niets toe te voegen.

Aan Adam Hall en Ilse Vaessen de taak om toch nog een belangrijk punt binnen te halen en dat lukte. De start was wat stroef maar met 11-8 gingen ze rust in. Toen werd de voorsprong snel uitgebouwd en de game met 21-12 gewonnen. In de tweede game het zelfde beeld. 11-9 bij de rust om daarna snel uit te lopen. Ook deze game werd simpel met 21-13 gewonnen en dat gaf de stand een wat dragelijker aanzien. Een 5-3 overwinning voor VELO.

Komende zaterdag dus beslissing in de kampioenspoule. Om 19.00 uur speelt Almere dan de beslissende wedstrijd in en tegen Amersfoort. De Almeerders hebben alles in eigen hand maar als er geen overwinning wordt geboekt kan het maar zo zijn dat we tot de play-offs worden veroordeeld. Dat hangt weer af van de andere wedstrijd die tussen VELO en DKC. Maar hoe dan ook is de doelstelling bereikt: het behalen van de play offs. Maar als je zo ver bent gekomen... We weten het komende zaterdag. Kom Almere aanmoedigen, want uw steun is nodig! De wedstrijd tegen Amersfoort wordt zeker een lastige.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Smashing niet opgewassen tegen Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Smashing niet opgewassen tegen Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Zaterdag 14 september om 19:00 was het zover, de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. De tegenstander van deze avond was…

15 september 2019

VELO speelt gelijk tegen landskampioen Duinwijck in tweede speelweek Nederlandse Badminton Eredivisie

VELO speelt gelijk tegen landskampioen Duinwijck in tweede speelweek Nederlandse Badminton Eredivisie

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen is voor VELO in gelijkspel geëindigd tegen Duinwijck. Even leek VELO er in de…

15 september 2019

Almere wint ook tweede wedstrijd in Nederlandse Badminton Eredivisie 2019-2020

Almere wint ook tweede wedstrijd in Nederlandse Badminton Eredivisie 2019-2020

Na de winst op VELO afgelopen weekend heeft AviAir Almere ook zijn tweede wedstrijd in winst omgezet. Met 5-3 waren de Almeerders…

15 september 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij de Yonex Belgian International 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij de Yonex Belgian International 2019

Bij de Yonex Belgian International 2019 in Leuven (België) staan de koppels Ruben Jille / Ties van der Lecq en Debora Jille…

13 september 2019

De verdwenen 10.000 leden

De verdwenen 10.000 leden

Het is lang geleden, dat ik een column schreef over onze sport. Waarom ik aan Christ de Rooij, hoofdredacteur van dit platform,…

11 september 2019

Vlaggenschip DKC strijdend ten onder

Vlaggenschip DKC strijdend ten onder

In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen is het team van coach Van Daalen de Jel er niet in geslaagd om met winst…

8 september 2019

VELO verliest van Almere

VELO verliest van Almere

Het seizoen 2019-2020 is voor het eerste team van Le Credit Sportif VELO van start gegaan met een kleine nederlaag tegen AviAir…

8 september 2019

Badmintonteam Serge Mayer overklast Amersfoort tijdens kick-off Nederlandse Badminton Eredivisie

Badmintonteam Serge Mayer overklast Amersfoort tijdens kick-off Nederlandse Badminton Eredivisie

Hoornse mocht in de nieuwe formatie onder leiding van Serge Mayer aantreden tegen BC Amersfoort. De Amersfoorters eindigden vorig…

8 september 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!