badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Niet verliezen van je tegenstander, maar van jezelf

Ik ga nu een beeld schetsen dat iedereen wel herkent. Je staat op de baan, je speelt een singel, het loopt niet, sterker nog; je bent aan het verliezen.

Niet verliezen van je tegenstander, maar van jezelf - Pixabay
© Pixabay
Niet verliezen van je tegenstander, maar van jezelf - Pixabay
© Pixabay +

 

Toch heb je achteraf niet het gevoel van die tegenstander verloren te hebben, maar van een opponent die veel sluwer is. Eentje die exact weet waar je zwakheden liggen, eentje die onder je huid kan gaan zitten, de moeilijkste die je maar kan verslaan.

Die interne strijd zie je van buitenaf niet, maar is wel de zwaarste om te spelen. Het kan je service blokkeren, het kan je zelfvertrouwen schaden en je moet die strijd helemaal alleen overwinnen.

Dat is echter niet helemaal waar.

Afgelopen weekend werd er een aantal oproepen gedaan voor wat bijval. Steun die spelers soms nodig hebben om wat extra's naar boven te halen. Om de externe strijd te winnen, moet de interne strijd ondersteund worden.

Ik heb het gedaan voor mijn singel, kijkend naar de eindscore en het spelbeeld was het misschien niet nodig geweest. Maar ik heb vanaf start tot einde geen enkel moment rust gehad met mezelf, dus elke schreeuw en elke aanmoediging hielp mij wel.

Marleen vroeg me actief te coachen tijdens haar singel, niet omdat ze anders van haar tegenstander zou verliezen, maar misschien wel van haar zelf. Dat support en steun kan helpen, heeft team 1 ook ondervonden dit weekend. Het zorgt voor motivatie en steun, het kan de speler rust geven of juist extra agressie. Ieder geval geeft het jou als speler het gevoel dat je die strijd niet alleen aangaat. En met meer ben je sterker.

Dank voor alle support, dit weekend en altijd. Ik sluit me daarom ook aan bij de woorden van Jim Middelburg: "Iedereen die ons naar mooie overwinningen heeft geschreeuwd afgelopen weekend, heel erg bedankt wordt erg gewaardeerd en heeft goed geholpen!"

geplaatst door

verkregen via Franklin Telwin

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Een tactisch plan met je service

2 jaar geleden

volgend artikel

Badminton Nederland: op alle punten een onvoldoende

2 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 14 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws