clubzoeker

Tamara van der Hoeven U19-toernooiwinnares in Limburg

Tamara van der Hoeven U19-toernooiwinnares in Limburg

Eind december vond het jeugdtoernooi van BC Victoria plaats met dit jaar meer dan 600 deelnemers in vijf verschillende leeftijdscategorieën.

SportSport

Ken je BC Victoria al?

Door het gebruik van vijf sporthallen op de eerste dag van het toernooi, hebben we alle spelers van het toernooi kunnen toelaten. De toernooi-organisatie besloot om de U13 klasse in de ochtend de mixen te laten spelen in een sporthal; daarna werden de jongens en meisjes verdeeld over twee sporthallen, om afwijzingen in deze klasse te voorkomen.

Spelers uit meer dan 25 verschillende landen, inclusief topbadmintonlanden als Engeland, Duitsland en Frankrijk, streden gedurende drie dagen tegen elkaar. Een meisje uit India deed voor het eerst mee en landen als Malta, Griekenland, Oostenrijk, Schotland, België, Zwitserland, Noorwegen en Spanje hadden een selectie afgevaardigd naar het toernooi. Ook de Nederlandse jeugdspelers speelden in de diverse klasses mee.

Op de tweede dag van het toernooi werden nog enkele kwartfinales en alle halve finales gespeeld, waarna om 15.00 uur de finales startten. Diezelfde dag werd het traditionele dubbeltoernooi in sporthal Rumpen georganiseerd. Dit toernooi is voor spelers die zich niet voor de kwart- of halve finales gekwalificeerd hadden.

De derde en laatste dag eindigde met het teamtoernooi, ook in vijf klasses. Met meer dan 35 teams werd er om de titels gestreden in twee sporthallen. De organisatie kan terugkijken op een succesvol 40e editie van het toernooi.

U11

De jongenssingle werd gewonnen door Alexander Besch uit Duitsland. Besch speelde ook de dubbelfinale samen met Yannick Thiele; samen wonnen zij van de Nederlanders Sander Bertens en Mats Duvel. Besch won ook een tweede titel in het gemengddubbel, samen met Jolina Abel . Zij verloren van hun landgenoten Justin Quoc Huy Dang en Sanchi Sadana. De meisjessingle werd gewonnen door Kathell Desmots-Chacun (Frankrijk). Zij versloeg haar landgenoot Hugoline Canfarotta. Deze twee stonden ook in de finale van de meisjesdubbel en Hugoline Canfarotta en Lucie Meclot wonnen de meisjesdubbel door Kathell Desmots-Chacun en Leia Glaude te verslaan.

U13

In deze categorie werd de jongenssingle en jongensdubbel door de Franse Alex Lanier gewonnen. In de single ging dit ten koste van zijn dubbelpartner Lucas Renoir. Samen versloegen ze ook twee Franse; Yohan Barbieri en Simon Baron-Vezillier. Renoir werd samen met zijn mixpartner uit het Verenigd Konkinkrijk eerste in de gemengddubbel. Ze wonnen van de Duitsers Jarne Schlevoigt en Elina Sonnenschein. Sonnenschein werd samen met haar Nederlandse dubbelpartner Kirsten de Wit eerste in de meisjesdubbel en wonnen van de Engelse Lisa Curtin en Sophie Hillman. Tara Kiran Shah uit India speelde sterk en won de meisjessingle van Lisa Curtin.

U15

Beide singels werden in deze categorie gewonnen door Nederlanders. In de jongenssingle versloeg Finn Achthoven de Franse Martin Quazzen. In de meisjessingle won Amy Tan van de Tsjechische Lucie Krpatova. Bij het gemengddubbel trokken de Nederlanders ook aan het langste eind, Finn Achthoven versloeg samen met Cera Samuels de Franse Martin Quazzen en Anaïs Begaud. Bij de jongesdubbel werd Martin Quazzen ook tweede samen met de Duitser Matti-Lukka Bahro en verloor van de Franse Youri Lacour en Nicolas Moine. In de meisjesdubbel waren de Duitse Sarah Bergedick en Leona Michalski de sterkste en wonnen van Andreá Ortuno en Nina Polito (Frankrijk).

U17

De Nederlandse spelers Milou Lugters en Alyssa Tirtosentono wonnen de meisjesdubbel van Natalia Mitchell en Monika Weigert (Verenigd Koninkrijk en Duitsland). Alysso Tirtosentono werd tweede in de meisjessingle en verloor van de Nederlandse Madouc Linders. Madouc won samen met haar mixpartner Ties van der Lecq de gemengddubbel van de Nederlandse tegenstanders; Timo Stoffelen en Milou Lugters. Ties van der Lecq verloor zijn single in de finale van de Duitse Cheny ang Jiang. In de jongensdubbel waren de Franse het sterkst. Ferdinand Castells en Romain Dieudonne wonnen van de Duitsers Jonas Braun en Joshua Redelbach.

U19

De meisjessingle werd gewonnen door een Nederlandse speler; Tamara van der Hoeven. Zij werd samen met haar dubbelpartner Merel Braeckman (België) tweede in de meisjesdubbel. Zij verloren van de twee Nederlandse Marleen Kuipers en Els Romen.

Alex Cook (Verenigd Koninkrijk) werd maar liefst in alle drie de categorieën de nummer één. Hij won de jongenssingle van Julian Edhofer. Samen met Adam Lam versloeg hij de Nederlanders Mauro Kepel en Thomans Spanbroek. In het gemengddubbel won hij samen met Evie Burbidge van Jona van Nieuwkerke en Joke De Langhe.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!