SportSport

Camping Badminton Nederland: Scandinavische kennis in conflict met de locals

Camping Badminton Nederland: Scandinavische kennis in conflict met de locals

Het rommelt in badmintonnend Nederland. In elke ander sport zouden de media op de problemen zijn gedoken die zich binnen onze sport afspelen, maar op de campingplaats van Badminton Nederland is het schijnbaar nog steeds rustig.

clubzoeker

Maak kennis met Nina Bage!

Terwijl de campingbaas er even tussenuit is en zelf in het buitenland aan het genieten is van een heerlijke Chardonnay, wordt het campingterrein schoongeveegd door de knokploegen die echt knokken om het zinkende schip schoon te houden.

De gesprekken in de kantine worden in verschillende groepjes gevoerd en gaan natuurlijk niet alleen over de allesbepalende sport op de Badminton Nederland camping, maar ook en het meest over alle zaken er omheen. De kampleiding - die liever niet in de kantine komt maar zich wat op afstand zou willen houden - heeft het er vooral over hoe ze al die vervelende campingbezoekers het beste in bedwang kunnen houden en hoe ze zoveel mogelijk geld uit de gewone bezoeker kunnen halen en dat terwijl deze hooguit een paar keer een shuttle overslaat voor de tent en daarna gauw weer een heerlijk fris biertje pakt. De gewone kampeerder hoeft niet zo nodig naar de keurig aangelegde veldjes op de camping en al helemaal niet als de staanplaat prijs daardoor omhoog gaat.

De kinderen van de camping hangen natuurlijk graag rond op deze veldjes in de hoop dat als ze daar spelen de andere campingbezoekers naar ze kijken en misschien wel applaus geven als ze een mooie slag staan. Maar de kampleiding houdt streng toezicht op de regels rond de velden en wie zich niet aan de regels houdt, wordt van de camping afgegooid met het hele gezin; dit tot ongenoegen van de ouders van de enthousiast badmintonspelende kinderen.

De camping is in de loop der jaren in tweeën gedeeld. Je hebt de tentenafdeling van de mensen die nieuw zijn in het kamperen en vooral nog wat jonge kinderen hebben en je hebt de afdeling van de stacaravans, dat zijn de kampbewoners die al wat langer mee gaan en menen het alleenrecht te hebben op de camping. Zij zorgen ook een beetje voor het gezicht van de camping en worden door de kampleiding net voor iets meer aangezien dan die lastige tentenkampeerders.

De laatste jaren gaat het wat minder met de camping en buitenlandse kennis moet de camping weer op de kaart zetten. De buitenlanders brengen hun Scandinavische kennis mee maar begrijpen de campingleefstijl in Nederland niet zo goed en dus stelt de kampleiding er nog een paar aan onder het mom 'dan kunnen die jongens lekker hun eigen taal spreken en voelen ze zich niet zo eenzaam' en als er één schaap over het hek is volgen er meer. Uit de geschiedenis weten we hoe Vikingen zich gedragen op een camping zodra ze met een groep zijn en het is misschien wel nodig om er maar een leider met ervaring boven te zetten dus plaatst de camping nog maar weer een keer een advertentie terwijl ze al lang een nieuwe viking op het oog hadden.

Het tentenkamp zou het liefst moeten worden ontruimd, want met dit op vluchtelingenkamp lijkende gedeelte van de camping heeft de kampleiding liever niet te maken. Een enkeling binnen de leiding maakt bezwaar en moet tot de orde worden geroepen, want op de camping hebben ze behoefte aan mooi weer: alleen dan liggen de veldjes er mooi bij. Als het regent dan is het stil op de camping en ligt alles er verlaten bij. Terwijl er in de kantine verder wordt gepraat valt er meer en meer regen en sijpelen er enkele druppels door het waterdicht gewaande dak. Niet teveel aan doen, want morgen schijnt de zon weer en zo geldt ook in dit kamp: ieder het zijne.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!