SportSport

Mark Caljouw klopt Erik Meijs in halve finale op Carlton NK 2017

Mark Caljouw klopt Erik Meijs in halve finale op Carlton NK 2017

Mark Caljouw en Nick Fransman gaan uitmaken wie de nieuwe Nederlandse kampioen badminton wordt in het mannenenkel. In de halve finale versloeg Caljouw titelverdediger Erik Meijs in twee games op de Carlton Nederlandse Kampioenschappen 2017.

Ken je BV Lisse al?

De 22-jarige Caljouw dicteerde het spel tegen Meijs in Topsportcentrum Almere. Meijs had moeite om het tempo te volgen, waardoor de winst redelijk simpel met 21-11 en 21-8 naar Caljouw ging. Nick Fransman was in de andere halve finale de betere van Michiel Kruijt (DKC). De als eerste geplaatste Brabander won met 21-12 en 21-18.

Gayle Mahulette ligt op schema om na 2014 haar tweede nationale titel te veroveren in het vrouwenenkel. In de halve eindstrijd had Mahulette het bij vlagen lastig tegen de Almeerse Manon Sibbald, maar trok zij uiteindelijk toch met 21-17 en 21-18 de winst naar zich toe. In de finale neemt de runner-up van 2016 het op tegen de ongeplaatste Debora Jille. Ze versloeg in een spannend duel de als derde geplaatste Tamara van der Hoeven met 21-17 en 21-18.

Tweede finale

De 17-jarige Jille plaatste zich ook knap voor de finale in het vrouwendubbel. Samen met Imke van der Aar won ze de halve finale in drie games van Tamara van der Hoeven en Dorien Lups. In de finale speelt het jeugdige duo tegen Cheryl Seinen/Iris Tabeling. Het koppel had het lastig tegen. Myke Halkema/Ilse Vaessen, maar won na een spannende partij met 16-21, 21-17 en 21-12.

Jelle Maas en Robin Tabeling staan zondagmiddag in de finale van het mannendubbel tegen het koppel Jim Middelburg/Russell Muns. In de halve eindstrijd won het als eerste geplaatste koppel met 21-17 en 21-15 van Michiel Kruijt/Leon Nottelman. Middelburg en Muns versloegen na een spannende en gelijk opgaande wedstrijd in drie games het koppel Joran Kweekel/ Thomas Wijers.

Zoals vooraf werd verwacht gaat de finale in het gemengddubbel tussen de koppels Robin Tabeling/Cheryl Seinen (1) en Ruben Jille/Iris Tabeling (2). Tabeling en Seinen waren met 21-11 en 21-17 te sterk voor Jim Middelburg/Myke Halkema, terwijl het duo Jille/Tabeling een maatje te groot was voor het koppel Jelle Maas/Imke van der Aar.

De finales van de Carlton Nederlandse Kampioenschappen 2017 beginnen zondagmiddag 5 februari om 13.30 uur.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!