Nick Fransman moeizaam naar halve finales op Carlton NK Badminton 2017

Nick Fransman moeizaam naar halve finales op Carlton NK Badminton 2017

Nick Fransman heeft zich na een lastige partij tegen outsider Jordy Hilbink geplaatst voor de halve finales bij de Carlton Nederlandse Kampioenschappen 2017. In Topsportcentrum Almere won de als eerste geplaatste Fransman met 10-21, 21-19 en 21-10 van de speler van BC Duinwijck.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de halve finales speelt Nick Fransman tegen de nummer vier van de plaatsingslijst; Michiel Kruijt. Titelverdediger Erik Meijs won met 21-11 en 21-15 van Vincent de Vries en speelt zondagochtend tegen Mark Caljouw voor een plek in de eindstrijd.

Mahulette op koers

Gayle Mahulette ligt op koers voor haar tweede nationale titel in het vrouwenenkel. Ze versloeg Mireille van Daal met 21-9 en 21-12. In de halve finales neemt ze het op tegen de Almeerse Manon Sibbald, die in drie games te sterk was voor Xandra Stelling van BC Amersfoort. Debora Jille en de als derde geplaatste Tamara van der Hoeven treffen elkaar in de andere halve eindstrijd.

Mannendubbel

In het mannendubbel hadden titelfavorieten Jelle Maas en Robin Tabeling weinig moeite met de Limburgers Nico Hermans en Rick Steuten. Het werd 21-7 en 21-10 voor het als eerste geplaatste koppel. In de volgende ronde treft het duo Maas/Tabeling het ervaren koppel Michiel Kruijt/Leon Nottelman. Het andere duel voor de halve finales gaat tussen de dubbels Jim Middelburg/Russell Muns en Joran Kweekel/Thomas Wijers.

Vrouwendubbel

Cheryl Seinen en Iris Tabeling wonnen in de kwartfinales van het vrouwendubbel met 21-7 en 21-11 van de Amersfoortse tandem Renske Kwakkenbos/Xandra Stelling. Daarnaast verzekerden ook de duo’s Imke van der Aar/Debora Jille (3), Myke Halkema/Ilse Vaessen (4) en Tamara van der Hoeven/Dorien Lups zich bij de laatste vier.

Gemengddubbel

In het gemengddubbel won het als eerste geplaatste koppel Robin Tabeling/Cheryl Seinen met 21-15 en 21-17 van Tamara van der Hoeven/Alex Vlaar. In de halve eindstrijd wacht nu een confrontatie met Jim Middelburg en Myka Halkema (4). De andere halve finale gaat tussen Ruben Jille/Iris Tabeling (2) en Jelle Maas/Imke van der Aar (3).

De halve finales van de Carlton Nederlandse Kampioenschappen 2017 beginnen zondag 5 februari om 10.00 uur.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!