SportSport

Qualifiers voor EK in Denemarken bekend: Gayle Mahulette en Nick Fransman hoogstgeplaatste Nederlanders

Qualifiers voor EK in Denemarken bekend: Gayle Mahulette en Nick Fransman hoogstgeplaatste Nederlanders

Vandaag werd fase een van de kwalificaties voor het EK in Kolding (Denemarken) bekendgemaakt. Voor Nederland zijn het Gayle Mahulette en Nick Fransman die het moeten gaan doen bij de singelaars, al heeft Fransman nog wat landgenoten die meedoen in zijn speldiscipline.

Ken je BC'85 Helmond al?

Nick Fransman heeft met zijn wereldranglijstpositie van 93 als eerste Nederlander aanspraak op een startplek (nummer 26) in het EK in Denemarken. In het speelschema van 48 is ook ruimte voor Mark Caljouw (WR95) en wel direct na Fransman op nummer 27. Erik Meijs staat met zijn WR120 als reserve op de lijst voor de nummer 27 positie van Caljouw.

In het vrouwenenkelspel staat Gayle Mahulette (10 plaatsen gestegen en terug in de top 100 op WR98) buiten het schema van 48 spelers, maar omdat een land zoals Denemarken overtegenverwoordigd is, is ze nummer 28 op de geschoonde kwalificatielijst.De geblesseerde Soraya de Visch Eijbergen (sinds gisteren weer nipt in de top 200 op WR197) staat voor Nederland als reserve voor die nummer 28 positie.

Dubbelspel goed vertegenwoordigd

Jacco Arends en Ruben Jullie maken dankzij hun WR123 aanspraak op positie 27 in het schema van 32 koppels. Een stukje hoger in de lijst op nummer 22 staan de Beer uit Dongen (Jelle Maas voor intimi) en Robin Tabeling (WR90). In deze discipline zijn er geen andere Nederlandse koppels.

Neerlands trots Eefje Muskens en Selena Piek (WR15) moeten in het schema slechts Europees Kampioenen Kamilla Rytter Juhl en Christinna Pedersen (WR2) en de Stoeva zusjes (WR12) voor zich dulden. Of ze aan spelen gaan toekomen, dat is vooralsnog gissen: Selena Piek zegde af voor het NK met een hielblessure en ook Eefje Muskens trok zich terug wegens een schouderblessure. Gelukkig lijkt er meer zekerheid te zijn t.a.v. de deelname van Cheryl Seinen en Iris Tabeling (WR45!) die op nummer 12 in het schema staan. Debora Jille en Imke van der Aar (WR149) vallen juist buiten het schema van 32 koppels.

Het Olympische duo Jacco Arends en Selena Piek staat op nummer vier in het gemengddubbel. Hun wereldranglijstpositie van 21 is op Europees niveau gelukkig nog aardig wat waard bij een continentaal toernooi. Ruben Jille en Iris Tabeling (WR73) hebben nummer 22 van de spelerslijst te pakken in het schema van 32 koppels en Robin Tabeling en Cheryl Seinen (WR79) staan reserve voor de nummer 22 positie. Imke van der Aar en Jelle Maas (WR100) zijn eerstvolgende in de lijn van troonopvolging. Het dubbelbeleid van Papendal heeft in jedem Fall behoorlijk wat vaardige gemengddubbelkoppels geproduceerd.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!