Roosterse BC handhaaft in Carlton Eredivisie

Roosterse BC handhaaft in Carlton Eredivisie

Zo, het competitieseizoen zit erop. Zondag speelde team 2 nog een wedstrijd, uitslag is nog niet bekend, maar dan is het afgelopen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Niet dat wij als spelers op eens in een gat vallen, waarbij ons leven overhoop wordt gegooid. Nee, ieder heeft zijn eigen manier van invulling voor komende periode./

Och, de wedstrijd moet natuurlijk besproken worden. Vooraf stond er voor het team niets meer op het spel. Er waren nog acht punten te verdelen, die een lagere notering niet meer in de weg stond. De eerste (of zesde voor de pessimisten onder ons) plaats was zeker. Voor Van Zijderveld stond er wel nog druk op de wedstrijd. Zij moesten drie punten binnentikken om de play-off te ontlopen. Toen de opstelling van onze kant bekend werd, zullen de geënteresseerde bij het concurrerende Barendrecht op de kop getikt hebben. Barendrecht wilde namelijk de degradatiewedstrijden ontlopen en daarbij moesten wij hen helpen.

Hoe is de opstelling tot stand gekomen? Onze kopman Marijn was twee weken terug geblesseerd geraakt, waardoor hij het Belgisch Kampioenschap moest over slaan. Hij had weer groen licht van de kine gekregen, maar er zat maar een partijtje in. Dat betekent dus minimaal één invaller erbij. Maar waarom maar één invaller als je er ook twee kan laten invallen? Bij de dames was er de langverwachte rentree van Birthe. Na anderhalve maand een fysiek trainingskamp met lange dagen achter het bureau studerend voor haar tentamens, stond ze er weer tussen. Gelukkig was ze mentaal heel erg fit.

Noah debuteerde in de eredivisie in de dubbel, met mij aan zijn zijde. Op zijn zachtst gezegd begon het heeeeeeeel slecht. Een trillende en nerveuze Noah en veel fouten van mij, koste ons de kop. Gelukkig herpakten wij ons en konden de tweede en derde set goed binnen slaan.

Alleen de dames dubbel en tweede gemengd dubbel werd niet gewonnen door ons, waardoor Van Zijderveld nog verder moet spelen. De overwinning van Reni tegen de Letse Pope was bijzonder te noemen. Dat de tweede set weggegeven wordt om even zuurstof bij te tanken, dat nemen we voor lief. Ook Rick had weer een echte thriller in de benen en bracht weer op miraculeuze wijze ballen terug (net als op NK). Hij won het publiek voor zich met zijn actie. Is Rick dan de nieuwe publiekslieveling?

Frank en Anne hadden in hun verloren mix wel goed gespeeld. Een thriller van een verlenging in de eerste set kon net niet winnend afgesloten worden. Maar ze hebben goed staan spelen en alweer laten zien wat zij kunnen en wat hun potentie nog is. Ook al is Frank al bijna 30, zo ziet hij er natuurlijk niet uit.

De competitie is nu afgelopen. Wat gaat u nu doen op zaterdagavond? Juist, zelf badmintonnen. De toernooien gaan beginnen, maar wel pas na de carnaval voor de meesten. Vlak over de grens in Dilsen wordt 4 en 5 maart het Dibad toernooi gehouden. Vele Roosterse spelers zullen hier aanwezig zijn. Van jong tot oud. Dus als er ontwenningsverschijnsel beginnen op te treden na drie weekenden geen badminton kijken, kom vooral naar Dilsen en schreeuw ons naar de overwinning!

Me leef, me leef, me leef!
Roosterse BC is op de dreef!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!