Titelfavorieten op dreef bij Carlton NK Badminton 2017

Titelfavorieten op dreef bij Carlton NK Badminton 2017

Erik Meijs en Gayle Mahulette liggen op koers om hun tweede nationale titel te veroveren bij de Carlton Nederlandse Kampioenschappen 2017. In Topsportcentrum Almere kwalificeerden beide spelers zich in respectievelijk het mannen- en vrouwenenkel voor de kwartfinales.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Titelverdediger Meijs kende echter een lastige achtste finale tegen Joran Kweekel. De kampioen van 2016 kreeg het alles behalve cadeau van de DKC-speler. Uiteindelijk won Meijs met 21-19 en 21-16. Ook de als eerste geplaatste Nick Fransman won zijn partij, hij klopte Rick Steuten van Roosterse BC met 21-15 en 21-9.

Vrouwenenkel

Mahulette, de runner-up van vorig jaar, won haar partij met 21-15 en 21-16 van Alyssa Tirtosentono. De 23-jarige speelster is na het wegvallen van titelhoudster Soraya de Visch Eijbergen de topfavoriete. Daarnaast drongen ook Tamara van der Hoeven (3) en Xandra Stelling (4) door tot de kwartfinales.

Blessure Arends

In het mannendubbel hield het als eerste geplaatste koppel Jelle Maas/Robin Tabeling het kort in de achtste finales, met 21-11 en 21-6 moesten Roy Reijbroek en Yannic Smeets hun meerdere erkennen in het tweetal. Jacco Arends en Ruben Jille waren de nummers twee van de plaatsingslijst, maar zaterdagmiddag moest Arends zich helaas met een blessure afmelden.

Erfenis

Na drie titels op rij voor het topduo Eefje Muskens/Selena Piek zal er dit jaar een ander koppel zich tot kampioen in het vrouwendubbel kronen. Door blessures moesten beide vrouwen afzeggen. Cheryl Seinen en Iris Tabeling zetten hun titelaspiraties kracht bij door met tweemaal 21-4 te winnen van Amy Tan/Charissa Kuiper. De dubbels Imke van der Aar/Debora Jille (3) en Myke Halkema/Ilse Vaessen (4) verzekerden zich ook van een plek in de kwartfinales.

Gemengddubbel

In het gemengddubbel won het als eerste geplaatste koppel Robin Tabeling/Cheryl Seinen in twee games van Nottelman/Djajawasito van BV Almere. Het werd 21-7 en 21-16 voor het duo uit de nationale selectie. Ook de andere geplaatste dubbels; Ruben Jille/Iris Tabeling (2), Jelle Maas/Imke van der Aar (3) en Jim Middelburg/Myke Halkema (4) speelden zich bij de laatste acht.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!