SportSport

Vooruitblik Carlton NK Badminton 2017: weg naar titel vrij voor Gayle Mahulette

Vooruitblik Carlton NK Badminton 2017: weg naar titel vrij voor Gayle Mahulette

Na Selena Piek heeft bij de favorieten ook Soraya De Visch Eijbergen en Eefje Muskens zich afgemeld voor deelname. Ondanks dat belooft het een spannend toernooi te worden met zeker veel nieuwe namen als Nederlands Kampioen.

Ken je BV Sinar '75 al?

Titelverdediger Erik Meijs is als derde geplaatst en begint het toernooi in de eerste ronde tegen Joran Kweekel. Naast Erik Meijs zijn Nick Fransman en Mark Caljouw de belangrijkste kanshebbers voor de titel. Zij zullen dan ook onderling de strijd aan gaan op weg naar de eindzege. Nick Fransman en Mark Caljouw nemen het in de eerste ronde op tegen een qualifier.

Vrouwenenkel

Soraya de Visch Eijbergen, die vorig jaar voor de tweede keer Nederlands kampioene werd heeft zich deze week afgemeld. De nummer twee van 2016, Gayle Mahulette (als eerste geplaatst) is de favoriet en opent haar NK tegen Alyssa Tirtosentono. Tamara van der Hoeven (tegen Marlies Baan) en Xandra Stelling (tegen een qualifier) kunnen mogelijk voor een verrassing zorgen.

Vrouwendubbel

Na Selena Piek zal ook Eefje Muskens door een blessure niet in actie komen en dat betekent dat er nieuwe kampioenen zullen zijn in het vrouwendubbel. Het belooft een spannende strijd te worden tussen het nummer een geplaatste koppel Cheryl Seinen / Iris Tabeling (start tegen een qualifier), Imke van der Aar/ Debora Jille (tegen Marlies Baan / Alyssa Tirtosentono) en Myke Halkema/ Ilse Vaessen (tegen qualifier).

Gemengddubbel

Ook in het gemengddubbel komen er nieuwe kampioenen aan nu Jacco Arends niet met Selena Piek kan dubbelen. De koppels Cheryl Seinen / Robin Tabeling, Iris Tabeling/ Ruben Jille en Imke van der Aar / Jelle Maas zijn kanshebbers voor de titel. Alle drie de koppels beginnen de NK met een wedstrijd tegen een qualifier.

Mannendubbel

In het mannendubbel komen de titelverdedigers Jacco Arends en Jelle Maas dit jaar elk in een ander koppel uit. Jelle Maas speelt met Robin Tabeling en Jacco Arends met Ruben Jille. Zij zullen de strijd naar verwachting moeten aangaan met de ervaren koppels Michiel Kruijt / Leon Nottelman en Jim Middelburg/Russell Muns. Maas en Tabeling beginnen de eerste ronde tegen een qualifier, het koppel Arends / Jille start tegen Jerry Natenstedt en Ralph Starren.

Op vrijdag 3 februari vindt vanaf 11.00 uur het kwalificatietoernooi plaats. Zaterdag 4 februari wordt om 10.00 uur begonnen met het hoofdtoernooi.

Kijk hier voor het complete speelschema en de uitslagen van het Carlton NK Badminton 2017.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!