11 maart Finale Landskampioenschap Carlton Eredivisie VELO - DKC

11 maart Finale Landskampioenschap Carlton Eredivisie VELO - DKC

Op zaterdag 11 maart vanaf 13.00 uur vindt in de Maaspoort in Den Bosch de finale om het landskampioenschap van de Carlton Eredivisie plaats tussen VELO uit Wateringen en BC DKC uit Den Haag.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de reguliere competitie ontmoetten beide ploegen elkaar al drie keer. VELO wist twee keer met 5-3 te winnen en BC DKC was met 6-2 één keer de sterkste.

VELO

De Wateringse club gaat in de Maaspoort op voor haar twaalfde landstitel. De ploeg uit Wateringen is de huidige landskampioen en bekerwinnaar. De titel werd vorig jaar behaald door Almere in de finale met 5-3 te verslaan. VELO heeft zich rechtstreeks voor deze finale te geplaatst door na twee fasen in de competitie als eerste te eindigen.

Spelers: Alex Vlaar, Ewout Beukers, Jim Middelburg, Rowan Scheurkogel, Imke van der Aar, Lisa Khoeblal-Malaihollo, Myke Halkema, Marleen Kuipers en Marit Willemsen. Trainers/coaches: Ciraar Slaats en Rikkert Suijkerland. Manager: Rob Theunissen. Fysio: Joke Beukers.

BC DKC

De badmintonners van BC DKC staan voor de derde keer in de clubgeschiedenis in de finale om het landskampioenschap van de Carlton Eredivisie en gaan op voor hun tweede titel. De eerste titel werd gewonnen in 2015 na winst op BC Duinwijck. BC DKC uit Den Haag eindigde als derde in de competitie na twee fasen en moest het opnemen in de halve finales Carlton Eredivisie tegen de nummer twee Almere. De eerste wedstrijd werd thuis gewonnen na een golden game (de reguliere stand was 4-4) en bij Almere werd het 5-3 in het voordeel van BC DKC, waardoor de ploeg uit Den Haag zich kon gaan opmaken voor de finale.

Spelers: Joran Kweekel, Michiel Kruijt, Thomas Wijers, Raymond Lagraauw, Alyssa Tirtosentono, Daisy Bommeleyn, Veerle Wijers en Marlies Baan. Trainers / coaches: Robbert de Keijzer en Dennis van Daalen de Jel. Manager: Hans Macare. Fysio: Bernd Dessauvagie.

Voorprogramma

Vanaf 10.45 uur verzorgen Jacco Arends, Eefje Muskens en Selena Piek speciaal voor de jeugd tot en met 17 jaar een spetterende clinic in de Maaspoort.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!