SportSport

AMOR strijdt om plek in de Carlton Eredivisie

AMOR strijdt om plek in de Carlton Eredivisie

Voor het eerste team van GSBC AMOR zit het seizoen er alles behalve op. Op 12 en 26 maart staat de tweekamp gepland tegen Van Zijderveld, de nummer negen uit het afgelopen eredivisieseizoen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bij winst zullen de studenten voor het eerst in hun meer dan 50-jarige bestaan promoveren naar het hoogste niveau van Nederland.

Voor dat het zover is moet er dus eerst worden afgerekend met Van Zijderveld. Tot op de slotdag van de reguliere competitie bleef het spannend of GSBC AMOR in staat zou zijn om de promotie/degradatie wedstrijd af te dwingen. Door de 7-1 thuisoverwinning op het Utrechtse BC Iduna bleek dit duel een feit te zijn geworden.

"Het spelen van eredivisie is geen doelstelling van de vereniging." Of dat ook wil zeggen dat er geen ambities zijn op dit gebied? "Ik denk dat we een super gemotiveerde groep spelers hebben, niet alleen in het eerste team, maar ook in de teams daar onder. Er wordt goed getraind, maar de nadruk ligt niet op presteren, eerder op gezelligheid. We blijven natuurlijk een studentenvereniging" aldus voorzitter Marco Holtrop. "Indien er gewonnen wordt, gaan we natuurlijk wel zo goed mogelijke randvoorwaarden creëren. Je wilt goed voor de dag komen in de eredivisie en we zien voldoende perspectief op dit gebied."

Het team bestaande uit Brent Maarsingh, Marco de Jager, Remko Bakker, Meike Brul, Marianka Wajer en Celine Juel kende een degelijk seizoen. Het team eindigde op plaats vier in de eerste divisie afdeling 1, wat voldoende bleek om deze tweekamp te mogen spelen. Er wordt zowel een uit- als een thuiswedstrijd gespeeld, waarbij uit elke ontmoeting een winnaar dient te komen. Wanneer beide teams één ontmoeting winnen, bepaalt uiteindelijk één golden game of de studenten volgend jaar eredivisie spelen.

Het verschil tussen ere- en eerste divisie is groot en het team zal alles op alles moeten zetten om als winnaar uit de bus te komen. "We zijn de underdog, maar zeker niet kansloos. Als iedereen op de toppen van zijn kunnen presteert dan kunnen we winnen", volgens trainer Rik Wilbers. De vorm van de dag zal dus van doorslaggevende betekenis zijn voor de Groningse studenten.

Zondag 12 maart zal in het ACLO Sportcentrum te Groningen vanaf 14:00 uur de thuiswedstrijd plaatsvinden, waarop de Groningers twee weken later naar Amstelveen zullen afreizen. GSBC AMOR nodigt iedereen op 12 maart uit om te komen kijken.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!