SportSport

Eerste dag Dutch Junior International: we zijn begonnen!

Eerste dag Dutch Junior International: we zijn begonnen!

Nadat op woensdagochtend de managers en scheidsrechters door de referee en de toernooidirecteuren geïnformeerd waren over de gang van zaken konden de spelers vanaf 12.00u gaan doen waarvoor ze gekomen waren.

SportSport

Maak kennis met Liam Birahy!

Voor de toeschouwers was er van meet af aan hoog niveau te zien. Het spits werd afgebeten door de als eerste geplaatste Indonesiërs Rinov Rivaldy en Angelica Wiratama, die met hun atletische spel korte metten maakten met hun Belgische tegenstanders. De Nederlandse harten gingen even sneller kloppen toen het een half uurtje later leek alsof Brian Wassink en Charissa Kuiper ten koste van Duitse oppositie de tweede ronde gingen halen, maar ze hadden de zenuwen aan het einde niet in bedwang.

Vanwege het grote schema was het de eerste uren voornamelijk gemengd dubbel, waarin de Denen het niet getroffen hadden met de loting. Althans; als ze naar Haarlem gekomen zijn met de bedoeling ervaring op te doen met Aziatische opponenten vielen ze juist met hun neus in de boter. Vier Deense mixen troffen tegenstanders uit Azië, met als resultaat 50-50. Ook een derde Deense mix haalde de tweede ronde, maar dat was wiedes, want de verliezers kwamen uit het zelfde land. Altijd sneu als landgenoten elkaar zo vroeg treffen, maar dat is nu eenmaal de aard van een loting. Na nog een flinke dosis mixgeweld werd het tijd voor enkele damesdubbels, afgewisseld met de eerste ronde in de herenenkel.

De Nederlandse inbreng van vandaag was marginaal. Tegenover twee overwinningen stonden twaalf nederlagen, veel daarvan niet echt met uitzicht op meer. Aan politieke uitspraken over de staat van het Nederlandse badminton of het niveau van de opleidingen wagen wij ons niet, maar laten we concluderen dat er in een aantal buitenlanden sterkere spelers rond lopen. Om de focus even positief aan te brengen: twee damesdubbels haalden de tweede ronde. Daphne Jansen en Cera Samuels versloegen twee Engelse meiden en Debora Jille en Alyssa Tirtosentono wonnen opvallend eenvoudig van twee Indiasen. Milou Lugters en Madouc Linders wonnen wel de eerste set, maar waren daarna kansloos tegen twee dames uit Maleisië.

In de herenenkels was een mooie variatie aan stijlen te zien. Sommige spelers al met perfecte lichaamsbeheersing, andere nog een beetje worstelend met een recente groeispurt, de vloeiende bewegingen van de Indiërs, de vechtlust van de Zuid Koreanen en nog van alles daaromheen. Opvallende verschijning hierin: de net 15 jaar geworden Deen Magnus Johannesen. Hij zal het toernooi dit jaar zeker niet gaan winnen, maar haalde wel de tweede ronde. Wat een mooi talent. Grote kandidiaat voor (en misschien wel winnaar van) de titel Match of the Day was de single tussen de ongeplaatste spelers Sang Min Lee (Zko) en Hikaru Minegishi (Jap), zie foto. Ze regen de lange rally's aaneen op een tempo waar de meeste van ons nooit aan zullen komen. Helaas werd het publiek een derde set onthouden door wat minder verstandige tactische keuzes van de Japanner aan het einde, maar met 22-20 en 21-19 was er genoeg te genieten geweest.

Toen in de laatste partij de wat theatrale, boomlange Deen Jesper Toft zijn Turkse tegenstander had verslagen kon de grote schoonmaak beginnen en zat dag 1 erop. Op donderdag de eerste ronden in het mannendubbel en de damesenkel, met daar doorheen de tweede ronde in de mannenenkel. Komt dat zien, van 10.00 - 21.00u in de Duinwijckhal.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!