clubzoeker

Oud-voorzitter Ted van der Meer: zaterdag 11 maart potentiële D-day voor bestuur Badminton Nederland

Oud-voorzitter Ted van der Meer: zaterdag 11 maart potentiële D-day voor bestuur Badminton Nederland

Zaterdag is het een belangrijke dag voor sportbond Badminton Nederland (BNL). Om te beginnen het sportieve deel.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In Sportcentrum De Maaspoort in Den Bosch vindt de eredivisiefinale plaats. Het is een derby van het zuiverste water. Twee grote clubs uit de Haagse regio staan weer eens tegenover elkaar: VELO (Wateringen) en DKC (Den Haag). Het wordt niet alleen spannend, het wordt beslist ook een spektakel met het nodige lawaai, maar dat hoort erbij. :)

Voorafgaande aan deze finale vindt er in dezelfde locatie vanaf 10.00 uur een belangrijke bondsvergadering plaats.

De 'afgevaardigden' zullen waarschijnlijk stevig in gesprek gaan met het bondsbestuur onder leiding van voorzitter Clemens Wortel. Onlangs zijn twee bestuursleden, na 'enige' aandrang vanuit het bestuur, opgestapt. Het betreft Paul Kleijn en Remco Wieland.

Daarover is veel te doen. Op de twee belangrijkste badmintonplatforms, BadmintonInfo van Rob Taconis, en badmintonline.nl van Christ de Rooij zijn meerdere verhalen verschenen.

Rob Taconis (ook afgevaardigde) stelde kort na het bekend worden van het vertrek van de bestuursleden en de huisvestingsproblemen in NIeuwegein (het Huis van de Sport, waarin sinds kort ook BNL zit) o.a. het volgende: "Als ik nu deze kwestie bekijk, de kwestie over de huisvesting, de kwestie over de regio's en de regiomanager en vooral de kwestie over de slechte communicatie vraag ik mij af of de rest van het bestuur haar functie ook niet beter direct kan neerleggen zodat wij met een schone lei verder kunnen. Let wel: ik doel niet op personen want ik ben overtuigd dat een ieder het niet verkeerd bedoelt maar er een situatie is ontstaan die onomkeerbaar lijkt te zijn."

En de kritische volger Ron Daniëls, die weinig op heeft met technisch directeur Claus Poulsen, schreef o.a. het volgende: "Er moet een klein bestuur komen met veel expertise. Ik denk hierbij aan hooguit vier of vijf personen die direct hands-on gaan besturen en één van de bestuurders gaat zich bezig houden met de reorganisatie van het bondsbureau wat niet langer dan twee maanden mag duren. Er moet een technisch plan worden doorgevoerd waarin we op zeer korte termijn Nederlandse topcoaches hebben en geen enkele buitenlander meer in dienst nemen anders dan misschien een adviserende rol maar zeker niet meer op besluitvorming gericht. Binnen een paar maanden (augustus / september 2017) is er een nieuwe of aanvullende trainersopleiding. De trainersopleiding moet veel meer en sneller inspringen op nieuwe ontwikkelingen binnen onze sport. SL-opleidingen kunnen voor de vorm blijven bestaan maar aanvullende technische opleidingen krijgen een veel belangrijkere en dominante plaats. Want het gaat om de badminton op de eerste plaats en de passie moet niet door achterhaalde tijdverspilling zoals een SL-opleiding worden gedoofd."

Het kan zaterdag dus interessant worden. Als oud-voorzitter van BNL ben ik benieuwd hoe de actuele stand van zaken is. Ik zal er dus bij zijn, maar ik hoop vooral te kunnen genieten van het topduel VELO - DKC.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!