Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© We Love Bad

Zesde plaats voor Nederlands jeugdteam U15 bij 8 nations

© We Love Bad+

Het Nederlandse jeugdteam U15 kan terug kijken op een redelijk geslaagd teamevenement bij het 8 nations U15 toernooi wat gehouden wordt in België.

Twee jaar geleden werd door het team de 8e plaats bereikt en vorig jaar plek 7 en dit jaar hebben we toch ook weer een stapje gemaakt naar de weg omhoog met een mooie 6e plek.

In de poule bleken Frankrijk en Duitsland te sterk (beide 1-8 verloren) tegen de Zwitsers pakten met name onze dames veel partijen waardoor er een mooie 6-3 op het score bord stond. Dat betekende een 3e plaats in de poule en er moest dus gestreden worden tegen de als 3e geplaatste van de andere poule n.l. Engeland. Deze tegenstander bleek te sterk (1-8) waardoor de Nederlandse jeugd af kon sluiten met een 6e plaats.

Dit jonge team heeft in ieder geval gevochten voor wat ze waard zijn en zeker veel geleerd van deze zware internationale wedstrijden. Voor 7 van de 10 spelers was dit hun eerste internationale ervaring met het Nederlandse team. Volgend jaar is er weer een EJK U15 en in 2019 wordt het 8 nations toernooi in Nederland gehouden.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Deense suprematie tijdens Junior Master-toernooi in Almere

5 maanden geleden

volgend artikel

CBA Nederland van start

5 maanden geleden

Wat vind jij?

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws