SportSport

Clemens Wortel: verbetering besluitvormingsproces Badminton Nederland hoognodig

Clemens Wortel: verbetering besluitvormingsproces Badminton Nederland hoognodig

Waar ik aan denk? Ik denk terug aan dat merkwaardige juryrapport wat we als bestuur van Badminton Nederland vorige week zaterdagnacht ontvingen. En wat uiteindelijk afgelopen week geleid heeft tot het besluit om demissionair te gaan.

SportSport

Ken je BV De Maasshuttles al?

Om nog meer negatieve publiciteit te voorkomen. De collega's en ik hebben even aangeslagen in de touwen gehangen, maar we zijn maandagochtend en de dagen daarna gewoon weer in de auto gestapt om waar dan ook in Nederland (en collega Ger Tabeling in Frankrijk) de belangen van Badminton Nederland te behartigen.

Zoals maandag mijn gebruikelijk werkoverleg met onze Algemeen Manager Barbara Mura, woensdagavond deelgenomen aan het z.g. Ledenberaad van NOC*NSF over de toekomstige financiering van de bonden en waarbij mij duidelijk is geworden dat de top van onze belangrijkste financierder de zogenaamde 'bestuurlijke perikelen' bij Badminton Nederland nauwlettend in de gaten houdt. En ik hoop oprecht dat we niet in dezelfde situatie belanden waarin de collega's en ik 4 jaar geleden Badminton Nederland aantroffen.

Vervolgens op donderdagavond de goed voorbereide en goed geleide regiobijeenkomst van Noord-Brabant bezocht. En geconstateerd dat de aanwezige verenigingen volmondig ja zeiden tegen het nieuwe concept competitiehuis wat daar ter discussie werd voorgelegd. Maar nog meer de boodschap afgaven: doorpakken nu!

Wat mij ook verwonderde was de onbekendheid van de verenigingen met de twee afgevaardigden die zich (gelukkig!) herkiesbaar stelden, maar die zich aan de aanwezigen moesten voorstellen wie ze überhaupt waren. En dat bevestigde bij mij opnieuw het gebrek aan democratische legitimiteit van de besluitvorming van de afgelopen weken, voor en na 11 maart. Immers de afgevaardigden worden geacht de verenigingen te vertegenwoordigen die hen voordragen. Ook die verbetering van het democratische besluitvormingsproces binnen BNL stond hoog op mijn lijstje voor de komende jaren.

Verder mocht ik zaterdagavond een erepenning voor 50 jaar badmintonpromotie door BC Veghel uitreiken, waarbij het bestuur terecht alle voorzitters van de afgelopen jaren eerde met een schitterend Legend-shirt.

En vandaag een bezoekje gebracht aan de '26 uur van BC Huizen', met een energieke nieuwe voorzitter Hester Rieken en daarna de Nationale Parabadminton Selectie, die centrale training hadden op het Militair Revalidatiecentrum in Doorn, ons gratis ter beschikking gesteld door Defensie, informeren over de uitkomst van ons overleg met NOC*NSF om de 'Road to Tokyo' planmatig te gaan bewandelen, qua begeleiding en training.

Kortom, de collega's en ik blijven onze verantwoordelijkheid, samen met de medewerkers van het bondsbureau, tot 24 juni a.s. onverminderd uitoefenen en kijken uit naar de uitkomst van de regiobijeenkomsten van de komende weken.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!