SportSport

Dutch International in Wateringen staat voor de Westlandse deur

Dutch International in Wateringen staat voor de Westlandse deur

Over een week wordt de VELO-hal in Wateringen omgebouwd voor de Dutch International 2017. Nadat het internationale toernooi is geopend door burgemeester Van der Tak vangen op donderdag de 20e om 9:30 uur de eerste kwalificatiewedstrijden aan.

SportSport

Ken je BC'85 Helmond al?

Bij de mannenenkel is de Deen Ditlev Jaeger Holm als 1e geplaatst, maar de hoop is gevestigd op kwalificerende Nederlandse spelers, zoals Sebastiaan Li, Leon Ham, Thomas Sibbald, Jeroen Ham en Kyle van der Vliet, die zijn eerste kwalificatiewedstrijd moet uitkomen tegen de Nederlandse 'Bulgaar' Alex Vlaar! De winnaar van die wedstrijd mag het opnemen tegen Joran Kweekel. Alex en Joran hebben tijdens de finale van de landskampioenschappen nog tegenover elkaar gestaan.

De Deense Sofie Nielsen is als 1e geplaatst voor de vrouwenenkel en Nederlandse vrouwen die tegenstand zullen bieden zijn thuisspelende Marleen Kuipers, Lisa Bomers, Dorien Lups en Maureen Zewald, die tegen elkaar spelen in de kwalificatie.

De mannendubbel uit Turkije, Okan Gultekin en Murat Sen, is geplaatst. Jim Middelburg en Russell Muns zullen in Wateringen op topniveau spelen en de finale als doel stellen. Zo ook de finalisten van de vrouwendubbel van vorig jaar, Myke Halkema en Lisa Malaihollo, die hun prestatie graag overtreffen en al in het hoofdtoernooi staan.

Op vrijdag 21 april staan om 9:00 uur de eerste wedstrijden van het hoofdtoernooi gepland. In de gemengddubbel is het Engels koppel Gregory Mairs en Jenny Moore als 1e geplaatst. Nederlanders die deze dag spelen zijn Jim Middelburg en Myke Halkema, Russell Muns en Imke van der Aar, Ties van der Lecq en Debora Jille en Gijs Duijs en Milou Lugters.

Als 1e geplaatste speler in de mannenenkel is de Italiaan Indra Bagus Ade Chandra, in de vrouwenenkel is dat de Duitse Luise Heim. De geplaatste mannendubbel Mathijs Dierickx en Freek Golinski komt uit buurland België en Jenny Moore en Victoria Williams uit Engeland zijn als 1e geplaatst bij de vrouwendubbel.

Nederlandse spelers die in het hoofdtoernooi zullen vechten voor een plek op het hoogste podium zijn in de singel Nick Fransman (3e) en Erik Meijs (6e) en in de mannendubbel Gijs Duijs en Ties van der Lecq. De damesdubbel is sterk bezet met Milou Lugters en Alyssa Tirtosentono, Dorien Lups en Marleen Kuipers en de als 4e geplaatste Debora Jille en Imke van der Aar, die de 1e wedstrijd moeten spelen tegen landskampioenen Myke Halkema en Lisa Malaihollo.

Zaterdag 22 april vangen de kwartfinales aan om 10:00 uur en na een pauze om 15:00 uur de zinderende halve finales. Zondagochtend om 10:00 uur is er een 2 uur durende clinic verzorgd door spelers van landskampioen VELO. Aansluitend om 12:00 uur worden de finales gespeeld, als spetterend slotstuk van dit gezellige en spannende toernooi.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!