clubzoeker

EJK 2017: Kwartfinales eindstation Nederland U19

EJK 2017: Kwartfinales eindstation Nederland U19

Nederland heeft vandaag de kwartfinale tegen Rusland op het Europees Jeugdkampioenschap in Frankrijk (Mulhouse) met 0-3 verloren.

clubzoeker

Maak kennis met Dion Hoegen!

Nederland wist zich voor de kwartfinales te plaatsen door na vier zeer spannende poulewedstrijden als eerste te eindigen voor regerend Europees kampioen Spanje. De Russen waren echter te sterk, waardoor de kwartfinales het eindstation zijn voor de Nederlandse U19 ploeg.

Er werd begonnen met de mix. Ties van der Lecq en Imke van der Aar mochten het opnemen tegen het sterke Russische koppel Rodion Alimov/Alina Davletova. De Russen gingen flitsend van start, lipen uit naar 1/8 en pakte bij de rust een 4/11 voorsprong. Ties en Imke kwamen daarna wel beter in hun spel,maar konden niet verhinderen dat de eerste game naar de Russen ging 14/21. De tweede game ging meer gelijk op, maar de Russen hadden echt het betere spel en pakten de winst 13/21.

Joran Kweekel moest winnen om Nederland nog enigszins in de race te houden Hij speelde tegen de Rus Nikita Lemeshko. Hier een gelijkopgaande strijd en bij een stand van 16/16 pakte de Rus 3 punten op een rij. Joran knokte zich nog wel terug tot 17/18 maar de Rus gaf deze voorsprong niet meer uit handen 18/21.

In de tweede game had Joran steeds een voorsprong (11/9 bij de rust), maar moest hij er wel alles voor uit de kast halen. Joran kwam 15/11 voor, maar de Rus kwam langszij; 15/15. Via 16/16, 7/17,18/18, en 19-19 kwam de Rus op het eerste matchpoint, die hij niet wist te verzilveren. Daarna pakte Joran het eerste gamepoint,maar ook dat werd niet verzilverd. Er volgde nog meer game en matchpoints en uiteindelijk won de Rus met 24-26. Nederland op een 2-0 achterstand.

Madouc Linders moest Nederland in de race houden. Bij een 0-3 achterstand zou de wedstrijd afgelopen zijn. Madouc moest het opnemen tegen Anastasiia Pustinskaia. Ook Madouc had het moeilijk tegen de alles terugslaande Russische en verloor de eerste game met 11/21. Ook in de tweede game had Madouc geen echte kans en verloor met duidelijke cijfers: 14-21.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!