clubzoeker

EJK 2017: Nederland wint van regerend kampioen Spanje

EJK 2017: Nederland wint van regerend kampioen Spanje

Nederland speelde vanavond de derde poulewedstrijd tegen het tot nu toe ongeslagen Spanje. Madouc Linders mocht nu de spits afbijten tegen Clara Azurmendi.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Van te voren stond al vast dat dit een hele lastige partij zou worden. Clara staat in het individuele toernooi als tweede geplaatst en liet dit ook zien. Madouc had weinig kans en verloor in een mum van tijd met 10/21 en 7/21.

Joran Kweekel speelde de mannenenkel tegen Alvaro Vazquez. Deze jongen bruist van energie en viert elk punt alsof hij wereldkampioen is. De Spanjaard stond dan ook de hele wedstrijd voor met zo’n vier punten. Toch lukte het Joran om bij een achterstand van 13/17 gelijk te komen en uiteindelijk de eerste game naar zich toe te trekken met 21/19. In de tweede game pakte Joran het initiatief en stond snel voor met 6/0. Joran speelde veel beter dan in de wedstrijd tegen de Schotten en gaf de voorsprong ook niet meer uit handen en won met 21/10. Stand in de wedstrijd 1-1.

Het vrouwendubbel had de taak om het Nederlandse team weer op voorsprong te zetten. Debora Jille en Alyssa Tirtosentono speelden tegen Clara Azurmendi en Sara Penalver. Onze dames namen gelijk een mooie voorsprong bij de eerste rust; 11/6. Ook daarna hielden onze dames het initiatief en wonnen zij de game met 21/16. Ook in de tweede game was er een mooie voorsprong bij de rust; 11/4. Het Spaanse koppel knokte zich nog wel terug tot 4 punten, maar uiteindelijk werd het toch 21/16 voor Debora en Alyssa. Nederland op een 2-1 voorsprong.

Sebastiaan Li en Ties van der Lecq konden de overwinning op Spanje veilig stellen. Als dat zou gebeuren werd het wel erg spannend in deze poule. Ze moesten het opnemen tegen Alvaro Vazquez en Barbado Miquel. Ze wonnen de eerste game met 21/19 en waren op stoom in de tweede game. De Spanjaarden wisten niet waar ze het moesten zoeken en werden met 21/9 verslagen! Winst op Spanje (de Europees Kampioen van de laatste U19 kampioenschappen) was binnen.

De mix zorgde voor de kers op de taart. Imke van der Aar en Joran Kweekel wonnen, van de zeer teneergeslagen Spanjaarden, vrij eenvoudig de mix van Sara Penalver en Dominguez Alcala met 21/15 en 21/11.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!